Pol Roger

Pol Roger
2012 Pol Roger Sir Winston Churchill Champagne
285,00 235,54
2012 Pol Roger Sir Winston Churchill Champagne
per pagina

Champagnehuis Pol Roger werd in 1849 door Pol Roger zelf opgericht in Épernay, een belangrijke stad in de Champagnestreek van Frankrijk. Het huis heeft een geschiedenis als familiebedrijf en geëxploiteerde champagneproducent. Het blijft onafhankelijk en is een van de weinige overgebleven grote champagnehuizen die nog steeds door een familie wordt beheerd.

Productie van Pol Roger

Pol Roger staat bekend om het produceren van een reeks champagnestijlen, waaronder onder meer Brut, Extra Brut, Demi-Sec en Rosé. Ze staan vooral bekend om hun hoogwaardige, traditionele productiemethoden voor champagne.  Het productieproces omvat doorgaans het rijpen van hun champagne gedurende een langere periode in hun kelders, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen en rijpen.

Wijngaardes van Pol Roger

Pol Roger bezit ongeveer 92 hectare wijngaarden in de Champagnestreek, voornamelijk gelegen in de Vallée de la Marne, de Côte des Blancs en de Montagne de Reims. Door volledig eigendom van wijngaarden hebben ze controle over de kwaliteit van hun druiven en kunnen ze een hoge mate van consistentie in hun wijnen behouden.

Sir Winston Churchill Cuvée

De Sir Winston Churchill Cuvée is een van Pol Roger's meest prestigieuze en bekende champagne-aanbod. Het werd voor het eerst geïntroduceerd in 1984 als eerbetoon aan de Britse premier Sir Winston Churchill, die een groot bewonderaar was van Pol Roger Champagne. Het was bekend dat Churchill genoot van de champagne van Pol Roger, en het huis had een speciale band met hem. De Sir Winston Churchill Cuvée wordt in beperkte hoeveelheden en alleen in uitzonderlijke wijnjaren geproduceerd. Het is een vintage champagne van hoge kwaliteit die wordt beschouwd als een van de beste van Pol Roger. Het is typisch een mix van Pinot Noir en Chardonnay en ondergaat een langdurige rijping in de kelder om de gewenste complexiteit en elegantie te bereiken. Pol Roger's toewijding aan kwaliteit, hun historische betekenis en hun associatie met iconische figuren als Sir Winston Churchill hebben bijgedragen aan hun gewaardeerde reputatie in de wereld van de champagneproductie. Hun wijnen worden vaak gevierd vanwege hun finesse en elegantie, waardoor ze een populaire keuze zijn onder champagneliefhebbers en verzamelaars.