Panamera

Panamera
2022 Panamera California Chardonnay
14,95 12,36 Vanaf 14,25
2021 Panamera California Cabernet Sauvignon
14,95 12,36
per pagina

De Californische Steve Rued reisde de hele wereld over om zoveel mogelijk te leren over de kunst van het wijn maken. Zijn liefde voor Californië bracht hem echter terug naar zijn thuis. In 1993 ontmoette hij de Zuid-Afrikaanse Sonia, die op dat moment een seizoen vlakbij de wijngaarden van de Rued familie werkte. Steve en Sonia trouwden in 1996, waarna ze nog een aantal jaar hun eigen weg gingen. In 2000 brachten ze hun eerste vintage Rued Family wijn uit.

Sindsdien werkt het stel samen op de Rued Vineyards. Hier richten ze zich op het produceren van hun eigen Panamera wijnen, waarbij ze ernaar streven om het karakter van Californië zoveel mogelijk te benadrukken. De met de hand geoogste druiven zijn afkomstig van wijngaarden in Central Valley en Central Coast. Het fermentatieproces vindt plaats in roestvaststalen tanks, waar de Panamera onder gecontroleerde temperaturen een fruitig en mineraal karakter krijgt. De druiven worden langzaam geperst om de unieke aroma’s zoveel mogelijk te behouden. Vervolgens wordt de wijn nog zo’n zes tot acht maanden gerijpt in eikenhouten vaten. Het resultaat: drie krachtige premium wijnen.

Het bestaan van Panamera Chardonnay is te danken aan Steve Rued, een getalenteerde wijnmaker uit Californië. Met zijn Panamera Chardonnay en Cabernet wijn heeft hij de typische Calfonië stijl in een betaalbare versies weten te vatten. Panamera wordt geproduceerd op de iconische Rutherford Ranch. Dit befaamde wijnhuis is gesitueerd in misschien wel het mooiste wijngebied van Californië: Napa Valley Dankzij de perfect gelegen wijngaarden ontwikkelen de druiven zich optimaal. Het klimaat, met veel zon en de nodige wind, zorgt ervoor dat de chardonnay druiven stevig zijn, maar met behoudt van een subtiele frisheid. Niet gek dat de Panamera wijnen behoren tot één van de meeste populaire wijnen in Nederland en België.