Chateau Lafleur

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Lafleur is een hoog aangeschreven wijnproducent gevestigd in de Pomerol, Bordeaux. Het staat bekend om het produceren van enkele van de meest gewilde en prestigieuze wijnen ter wereld. Het landgoed staat bekend om zijn productie van Merlot en Cabernet Franc, met een geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw.

Geschiedenis van Château Lafleur

De geschiedenis van Château Lafleur gaat terug tot de 18e eeuw. Het landgoed vindt zijn oorsprong in de jaren 1870, toen het werd gesticht door de familie Greloud. Het landgoed was relatief klein van formaat en de Grelouds begonnen een reputatie op te bouwen voor het produceren van wijn van hoge kwaliteit. Begin jaren veertig werd Château Lafleur gekocht door Jacques Guinaudeau en sindsdien is het in handen van de familie Guinaudeau gebleven. Dit markeerde een nieuw tijdperk voor het landgoed, aangezien de familie Guinaudeau de kwaliteit en reputatie van de wijnen van Château Lafleur bleef verbeteren. In recentere tijden heeft Château Lafleur nog meer erkenning en bekendheid gekregen voor zijn wijnen. De familie is toegewijd aan het behoud van de traditionele wijnbouw van het landgoed, terwijl ze ook moderne technieken toepast om de kwaliteit van hun wijnen te garanderen. Oorspronkelijk maakte het deel uit van het grotere landgoed Fleur-Blanche. Aan het einde van de 18e eeuw werd het landgoed verdeeld in wat nu bekend staat als Château Lafleur en Château Petrus, twee van de meest gerenommeerde landgoederen in Pomerol.

Productie van Château Lafleur

Château Lafleur ligt in de appellatie Pomerol op de rechteroever van de rivier de Gironde, die bekend staat om het produceren van enkele van 's werelds meest elegante en verfijnde wijnen. De appellatie Pomerol staat bekend om zijn wijnen op basis van Merlot, en Château Lafleur is daarop geen uitzondering. De wijngaarden van Château Lafleur zijn relatief klein en beslaan iets meer dan 4 hectare. Ze zijn beplant met ongeveer 50% Merlot en 50% Cabernet Franc, wat het uniek maakt in de zin dat Cabernet Franc naast Merlot een gelijkwaardige rol speelt in zijn blends. Het wijnbereidingsproces bij Château Lafleur is nauwgezet en traditioneel. De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het beste fruit wordt gebruikt. De gisting vindt plaats in kleine eikenhouten vaten en de wijnen worden gerijpt in Franse eikenhouten vaten, met een hoog percentage nieuw eikenhout, om hun structuur en complexiteit te verbeteren. Château Lafleur staat bekend om zijn rode wijnen vanwege hun complexiteit, elegantie en verouderings potentieel. Het landgoed produceert twee hoofdwijnen genaamd Château Lafleur en Les Pensées de Lafleur. De primaire wijn, Château Lafleur, is een van de meest gewilde en zeldzaamste wijnen ter wereld. De tweede wijn, Les Pensées de Lafleur, is gemaakt van jongere wijnstokken en is op jongere leeftijd meer toegankelijk.

 

Chateau Lafleur