Trousseau
Trousseau of Trousseau Noir, ook bekend als Bastardo en Merenzao, is een oude variƫteit van rode wijndruif afkomstig uit Oost-Frankrijk. Het wordt in grote hoeveelheden geteeld in veel delen van West-Europa; de grootste plantages zijn tegenwoordig te vinden in Portugal, waar het het meest bekend is dat het wordt gebruikt in portwijn.
Hoe smaakt wijn van de Trousseau...
Trousseau of Trousseau Noir, ook bekend als Bastardo en Merenzao, is een oude variƫteit van rode wijndruif afkomstig uit Oost-Frankrijk. Het wordt in grote hoeveelheden geteeld in veel delen van West-Europa; de grootste plantages zijn tegenwoordig te vinden in Portugal, waar het het meest bekend is dat het wordt gebruikt in portwijn.
Hoe smaakt wijn van de Trousseau druif?
Het maakt diepe kersenrode wijnen met een hoog alcoholgehalte en een hoge, zure zuurgraad, en aroma's van rode bessen, vaak aangevuld - afhankelijk van de productie - met een schokkerige neus en een biologische, bemoste mineraliteit.