Filteren

Stellenbosch

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 37

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Stellenbosch is het bekendste herkomstgebied en ook centrum van de Kaapse wijnbouw. Stellenbosch heeft als bijnaam Eikestad vanwege de vele eikenbomen in de stad. De stad werd eind 17e eeuw gesticht onder impuls van gouverneur Somon van der Stel, die eerder al de aanzet had gegeven tot de aanplant van wijngaarden in Constantia.

Geschiedenis van de Stellenbosch regio

Sinds de 17e eeuw staat de Kaap bekend als een wijnregio, vrijwel direct na de komst van de eerste blanke kolonisten. De Hollanders, onder leiding van gouverneur Simon van der Stel, plantten hier de eerste druivenstokken aan tijdens hun tocht om de Kaap op weg naar het verre Indië, waar ze stopten om te fourageren. Wijn was een van de aantrekkelijke producten om hier te produceren, zowel populair als lokale drank als voorraad op de schepen voor de verdere reis.

Destijds werd Stellenbosch niet geselecteerd als wijnbouwgebied op basis van wijnbouwtechnische overwegingen, aangezien het concept 'terroir' destijds nog onbekend was. Desondanks maakten onze voorouders een uitstekende keuze door direct te kiezen voor een van de beste locaties voor wijnbouw in Zuid-Afrika. Stellenbosch, samen met het nabijgelegen Constantia, wordt direct beïnvloed door de koele oceaan in de buurt, wat een doorslaggevende invloed heeft op zowel de wijnbouw als de kwaliteit van de wijnen.

Grond en klimaat van Stellenbosch

Vanwege zijn ligging geniet Stellenbosch van een warm klimaat, en de nabijheid van de koele oceaan creëert de perfecte omstandigheden voor wijnbouw. De verkoelende zeewind vertraagt het rijpingsproces van de druiven, waardoor ze uitgebalanceerde zuren ontwikkelen. Dit resulteert in wijnen met meer spanning en frisheid in deze regio. Bovendien profiteert Stellenbosch van een bodem die bijzonder geschikt is voor wijnbouw.

De unieke rode aarde, die de ondergrond vormt van veel belangrijke wijngaarden in het gebied, heeft de eigenschap natuurlijk water vast te houden. Dit fungeert als een reservevoorraad voor de vochtvoorziening van de druivenstokken tijdens de warme en droge zomermaanden. Hierdoor moeten de druiven diep wortelen om hun voedingsstoffen naar boven te halen. Dit verklaart de opmerkelijke kracht en complexiteit van de wijnen uit Stellenbosch, evenals hun uitmuntende balans. Het benadrukt tevens dat het gebied vooral geschikt is voor krachtige rode wijnen, aangezien blauwe druiven het best gedijen in dit warme klimaat en op deze vruchtbare ondergrond. Voor witte wijnen is de ligging van de wijngaarden dicht bij de koele oceaan van groot belang.

Soorten wijn uit Stellenbosch

De meest voorkomende druiven uit de Stellenbosch zijn:

Stellenbosch

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!