Filteren

Passerina

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De Passerina druif is een witte druif uit Italië. Passerina is een oude druivensoort en komt van oorsprong van de Adriatische kust. De druif is voornamelijk te vinden in centraal Italië, met name in Abruzzo en Marche, waarbij in Marche de druif in het bijzonder veel te vinden is in wijngaarden rondom de gemeente Offida. Uit dit gebied komen dan ook meerdere heerlijke frisse wijnen van 100% Passerina druiven. 

De naam Passerina betekent kleine mus. Vermoedelijk kreeg dit druivenras deze naam vanwege de vorm van zijn kleine trossen met vleugels en tamelijk ronde, intens gele druiven die op een kleine mus lijken. Passerina is een sterk druivenras, goed bestand tegen moeilijke klimatologische omstandigheden en ziektes. Daardoor is de druif van goede en constante kwaliteit en heeft het hoge opbrengsten.

De witte wijnen, gemaakt van deze druif zijn doorgaans licht en fruitig, met soms wat lichte kruidigheid en een klein bittertje in de afdronk. Heerlijke fijne wijnen om te schenken bij een maaltijd met lichte gerechten (antipasti, vis, pastagerechten, salades) of om gezellig mee te borrelen op een terras.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!