Filteren
Languedoc-Rousillon

Languedoc-Rousillon

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 96

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. Ook weleens aangeduid met De Midi. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten. Wijngaarden op de vruchtbare vlakte werden gerooid en nieuwe werden aangelegd op de hellingen. De wijn uit Fitou was in 1948 de eerste met een Appellation d'origine contrôlée - afgekort AOC - in de tachtiger jaren volgden Faugères, St-Chinian, Minervois, Corbières en Coteaux du Languedoc.
Coteaux de Languedoc is met 50.000 ha en 121 gemeenten het grootste wijndistrict. Een aantal gemeenten mogen hun naam aan de appellation toevoegen. Voor Picpoul de Pinet, een witte wijn die uitstekend bij schaaldieren en vis gedronken kan worden, wordt alleen Picpoul blanc gebruikt en ook de Clairette du Languedoc wordt van één druivensoort gemaakt.
Corbières is 15.000 ha groot en het district Fitou ligt hier middenin. Ten noorden hiervan ligt de Minervois (5000 ha) en oostelijk hiervan de kleinere gebieden St-Chinian en Faugères.
De Blanquette en de Crémant de Limoux zijn mousserende wijnen. Natuurlijk zoete wijnen zijn de Vin Doux Naturel (VDN): AOC Muscat de Frontignan (800 ha) en de kleinere Lunel, Mireval en Saint-Jean de Minervois.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!