Filteren
El Hierro

El Hierro

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

El Hierro is het kleinste van de Canarische Eilanden (278 km²). Het ligt het meest westelijk van al de eilanden. Ondanks zijn kleine oppervlakte is het landschap zeer variabel en zeer verschillend. De noordkant verschilt volledig van de zuidkant. Aan de noordkant, die begrensd wordt door een indrukwekkend rotsmassief dat als een muur naar de zee kijkt, vinden we vochtige, groene en zeer vruchtbare culturen met bovenop de berg een indrukwekkend "jurassic" woud van laurisilva's of wilde laurierbomen. De zuidkant, aan de achterkant van dit gigantisch rotsmassief, is dan weer zeer droog en bijna woestijnachtig, met grote pijnbomen en lavavlaktes die uitmonden in de zee. Het hele eiland werd dan ook door zijn unieke biotoop in 2000 door UNESCO beschermd als "reservaat van de biosfeer". Tot 1884 liep de nulmeridiaan door El Hierro, aangezien dit lange tijd, tot de ontdekking van Amerika, het meest westelijk stukje land van Europa was.

Wijnstokken staan er op El Hierro sinds 1526, hoewel die vroeger vooral gebruikt werden voor het aanmaken van sterke dranken, met als voornaamste bestemming Venezuela en Cuba. In totaal zijn er vandaag nog een kleine 500 ha wijngaard, zowel in het noorden als in het zuiden. De wijngaarden bevinden zich vaak op hellingen of terrassen, van 200 tot 700 meter hoogte. Het hele eiland is volledig vulkanisch. El Hierro is het jongste eiland van de Canarische Eilanden, dus de sporen van vulkanische activiteit zijn nog zeer duidelijk, vooral in het zuiden. De naam van het eiland (letterlijk betekent El Hierro "het ijzer") is ingegeven door de roodgekleurde vulkanische bodem die op vele plaatsen zichtbaar is en het eiland rood-zwart kleurt. De D.O. werd opgericht in 1995 en sindsdien zijn er een 7-tal domeinen actief. De grote impuls werd echter gegeven door de mensen achter Viñàtigo in Tenerife, die samen met een aantal locals in 2003 Tanajara uit de grond stampten.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!