Filteren

Domaine du Colombier

Domaine du Colombier is een vooraanstaande wijnmakerij gelegen achter de Grand crus van Chablis in het kleine dorpje Fontenay-Près-Chablis, gelegen in de Bourgogne, Frankrijk. Dit historische landgoed dateert uit 1887 en heeft een jarenlange reputatie voor het maken van exquise wijnen die de unieke kenmerken van het terroir van Chablis belichamen.

Domaine du Colombier heeft een erfgoed dat generaties teruggaat en is diep geworteld in de wijntradities van de regio. Het landgoed onderhoudt nauwgezet zijn wijngaarden, die zijn beplant met de iconische Chardonnay-druivensoort, het kenmerk van Chablis-wijnen. Het koele klimaat en de kalkrijke bodems van Chablis dragen bij aan de kenmerkende mineraliteit en frisheid die de hier geproduceerde wijnen bepalen.

Domaine du Colombier is trots op haar inzet voor duurzame wijnbouw, waarbij milieuvriendelijke methoden worden toegepast om druiven van uitzonderlijke kwaliteit te verbouwen. Van het met de hand oogsten van de druiven tot het gebruik van zachte wijnbereidingsmethoden, het landgoed streeft ernaar om de pure essentie van het Chablis-terroir in elke fles vast te leggen.

De wijngaarden zijn uitsluitend aangeplant met chardonnay, de enige toegestane druif in AOC Chablis. Domaine du Colombier produceert wijnen op alle niveaus, van Petit Chablis tot Grand Cru. Ze werken traditioneel en maken klassieke Chablis: droog, elegant en aanhoudend. Alleen de Grand Cru Bougros wordt gerijpt in eikenhouten vaten.   

Chablis is een herkomstbenaming in het noorden van Bourgogne. De wijngaarden liggen op  de heuvels en in de valleien rond de rivier de Serein. Hier staat de belangrijkste druif van de streek aangeplant: chardonnay. Die krijgt flink wat te verduren, want het weer kan behoorlijk wisselvallig zijn. Van voorjaarsvorst en plaatselijke hagelbuien tot zelfs hittegolven in de zomer, Chablis wordt niet gespaard. Maar als het een jaar mee zit in dit koele klimaat, dan vind je in Chablis fenomenale wijnen met een grote frisheid, een prikkelende mineraliteit en een enorm bewaarpotentieel.  

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!