Filteren
Castelli di Jesi Verdicchio (Riserva)

Castelli di Jesi Verdicchio (Riserva)

De beroemdste wijn van Marche zorgt al meer dan een millennium voor grootsheid. Er wordt gezegd dat toen de Visigoten in de 4e eeuw naar Rome marcheerden, ze hun dorst lesten door Verdicchio dei Castelli di Jesite drinken. Tegenwoordig produceert deze enorme DOCG-zone een van de beroemdste witte wijnen van Midden-Italië.

De hoogzure Verdicchio-druif (de naam betekent "kleine groene") produceert hier een frisse maar krachtige wijn, met een minerale rand die spreekt tot de kalksteen- en kleigronden rond de rivieren die naar de Adriatische zee stromen. De Classico-zone van deze DOCG beslaat bijna 90 procent van de regio, dus het is niet moeilijk om een ​​klassiek voorbeeld te vinden van een beproefde wijngaard.

Vroeger maakte de Castelli di Jesi Verdicchio Riserva deel uit van de Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC. In 2010 werd het echter een DOCG en in 2011 veranderde de naam in Castelli di Jesi Verdicchio Riserva DOCG. Als de niet-gerijpte witte wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC, is deze wijn gemaakt van de Verdicchio-druif (85–100%) met de toegestane toevoeging van andere lokale groene druiven (0–15%). De druiven worden geteeld in een gebied dat zich iets ten westen van Ancona uitstrekt, langs de Esimo-rivier, tot aan de Musone-rivier. Castelli di Jesi Verdicchio Riserva DOCG wordt nu beschouwd als een van de beste witte wijnen van Italië, maar de wijn varieert van producent tot producent. Sommige wijnen zijn fris en licht, met een lichtgroen-gele toets, andere zijn meer goudkleurig en zeer rijk. De geur is kenmerkend en de afdronk is licht bitter, soms met hints van hout uit de vatrijping.

Als het label "Classico" vermeldt, betekent dit dat de druiven worden verbouwd in het meest zuidelijke tweederde van de zone, het oudste authentieke gebied. De minimale verplichte rijpingsperiode voor Castelli di Jesi Verdicchio Riserva DOCG is 18 maanden, ingaande na 1 december van de oogst. Ten minste 6 maanden raffinage in de fles is verplicht voordat het op de markt wordt gebracht.

 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!