Filteren

Bodegas Gaintza

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bodegas Gaintza is een typisch familliebedrijf en ligt dan ook naast de oude familieboerderij, Welke gebouwd is in 1923 door José Antonio Lazkano. Zijn achterkleinzonen, Joseba en Urtzi, Beheren tegenwoordig de wijngaarden. Zij hebben het stokje overgenomen van hun vader Nicolás en hun moeder Mariángeles is nog steeds te zien in haar busje om wijn te bezorgen.

Het klimaat, de geologische en biologische eigenschappen van de bodem en de oriëntatie van de wijnstokken zijn de belangrijkste bepalende factoren van een wijnbouwgebied. In het geval van Bodegas Gaintza ligt het txakoli-terroir op een bijzondere locatie: de Baskische kust. De hoge luchtvochtigheid, de kleigrond en de nabijheid van de zee zijn drie van de karakteristieke kenmerken van het gebied. Het gebied heeft afwisselende harde en zachte lagen (kalksteen en zandsteen versus leem en kleigesteenten), waarbij kleileem en kleigronden overheersen. Het natte klimaat maakt de ontwikkeling van dichte vegetatie mogelijk die de bodem beschermt tegen erosie en zorgt voor organisch materiaal voor biologische activiteit. Neerslag in Gipuzkoa varieert tussen 1.051 mm en 1.734 mm per jaar. De nabijheid van de Cantabrische Zee betekent dat de maximale jaarlijkse temperatuurvariatie 11ºC is.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!