Online Wijnproeverij via Webcasting

Deze bijzondere tijd vraagt om bijzondere initiatieven, en daar is dit er één van. Een online wijnproeverij via Webcasting. Hier zijn twee mogelijkheden namelijk

1 - Geplande Proeverijen 

2 - Wijnproeverijen die we op verzoek organiseren voor bedrijven en wijnclubs

1. Geplande Proeverijen:

Met enige regelmaat organiseren wij ook open online proeverijen. De proeverij betreft een specifiek wijnhuis of thema en u kunt zich hiervoor individueel inschrijven. U betaalt dan slechts het bijpassende wijnpakket. Als u bent ingeschreven voor onze Nieuwsbrief ontvangt u automatisch bericht over een geplande proeverij. Inschrijven kan hier

AANKOMENDE PROEVERIJ

  • Geen aankomende proeverij

2. Proeverijen op aanvraag

Vanwege de verplichte afstand is het voor ons niet mogelijk om reguliere wijnproeverijen te organiseren. Wij laten ons hierdoor niet uit het veld slaan en komen met een geweldig alternatief: een wijnproeverij via Webcasting. Leuk voor wijnclubs en ook erg geschikt als bedrijfsuitje, teambuildingsevent of gewoon als blijk van waardering voor uw medewerkers.

Minimaal aantal deelnemers: 30. Samen met u maken wij een proefdoos met de gewenste wijnen. Daarna kunt u rustig achterover zitten en regelen wij de rest. Wij versturen de wijnen, eventueel voorzien van proefnotitie formulieren en een aromawiel, en na een aantal dagen verzorgen wij de proeverij. Wij kunnen de webcasting voor u organiseren vanaf minimaal 30 deelnemers.

Voor zowel de geplande als de Proeverijen op aanvraag geldt:

Deelnemers volgen de webcast thuis, eenvoudig vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone en komen zo rechtstreeks in contact met de wijnmakers die vol passie vertellen over hun werk. Deelnemers krijgen uitgebreide informatie over het wijnhuis, de regio, de druivenrassen en een uitleg over de wijnen omlijst door live beelden vanuit het wijnhuis en de wijngaard. Een ongekend unieke ervaring. De wijnen worden één voor één uitgebreid besproken en aansluitend geproefd.

Via de chat kunnen vragen worden gesteld en deze worden live door de experts beantwoord. Onze tasting zijn bewust tesamen met een Wijnhuis en tesamen met de wijnmaker en willen we juist wat meer de interactie met het wijnhuis creëren alsware je deze bezoekt. Dit is veel leuker dan slechts een stoffige zoom of teams sessie en om dit inhoud te geven doen we dit met minimaal met 4 wijnen want zo kan je o.a. 2 wijnsoorten (wit en rood) en ook de stijl (opvoeding op eiken, RVS, Sur lieetc) naar voren laten komen in een proeverij.

Voor meer informatie of reservering van een webcasting neemt u contact met ons op via [email protected] of u belt naar: 078-6450615.

Hoe werkt het
Wij zullen dan een zoom sessie opzetten en deze link versturen zodat de deelnemers de webcast thuis kunnen volgen, eenvoudig vanachter hun PC, Mac, tablet of smartphone. Onze proeverijen zijn dus altijd tesamen met een wijnhuis en wijnmaker zijn wat een proeverij net wat extra’s geeft. In de meeste gevallen is de sessie dus wel in het engels. Alle vragen van de deelnemers kunnen via de chat functie aan ons worden gesteld en wij zullen deze dan aan het wijnhuis stellen zodat we de virtuele sessie overzichtelijk houden en deze vragen kunnen dus ook gewoon in het Nederlands worden gesteld

  • De duur van de proeverij is enigszins flexibel maar duurt gemiddeld 1-1:30 uur maximaal. De sessies zijn informeel en zeker niet belerend of zwaar. We steken onze proeverijen zo in dat het een beetje het gevoel geeft alsof je een wijnhuis bezoekt tijdens een vakantie of wijnreis. Informatief maar ook informeel.
  • Het pakket wat we samenstellen bevat 4-6 wijnen en dit doen we in overleg. Dit is minimaal nodig om het een leuke proeverij te doen zodat ook verschillen in wijn en stijl op een leuke manier duidelijk kunnen worden gemaakt (5 is ideaal).
    Daar wij alleen maar werken met high end wijnhuizen & kwaliteit wijnen zijn deze wijnen (mits gevacumeerd) ook nog prima een week goed te houden nadat ze zijn opengemaakt.
  • Wij kunnen de pakketten rechtstreeks naar de deelnemers sturen (of we kunnen ze naar een centrale plek sturen en ze kunnen natuurlijk ook bij ons worden afgehaald)
  • Wij versturen voorafgaande naar de deelnemers een zoom-uitnodiging met daarbij nog een korte mail met wat uitleg rondom de sessie en hoe e.a. werkt (bijv rond het stellen van vragen)
  • We gaan dan gezellig, informeel maar ook informatief aan de slag

 

Een typische agenda is (maar ook dit doen we in overleg en afhankelijk van het publiek):
√ de 7 stappen van het proeven van de wijn - een 10 minuten wijncursus
√ achtergrond land-regio van de te proeven wijnen
√ uitleg/achtergrond wijnhuis
√ we gaan dan in alle rust stuk voor stuk de wijnen proeven waarbij de wijnmaker de wijn introduceert en wat uitleg geeft over druif, hoe is gemaakt en wat er te proeven is en er dan kan dan geproefd worden
√ We nemen de proeverij in zijn geheel op zodat dit later nog kan worden teruggekeken of deelnemers die onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn alsnog de sessie kunnen zien.

 

Kosten-indicatie
Afhankelijk van de samenstelling van het pakket kost een wijnpakket met 4 wijnen rond de 45-65 euro inclusief BTW en exclusief 5,95 verzendkosten. Uiteindelijk brengen we de som van de 4 individuele wijnen slechts in rekening. Bij de ideale 5 wijnen set kost dit rond de 75-80 euro inclusief BTW en dan zijn er geen verzendkosten meer. Dit is een all-in prijs dus wij vragen geen verdere kosten voor de Online Proeverij.

De kosten is gewoon de som van de wijnen in het pakket en er zijn geen verdere extra kosten voor de proeverij. En vanzelfsprekend kunt u zelf ook een thema doorgeven die we dan behandelen (bijv - een chardonnay proeverij, verschil cool en warm climate, etc) en kunnen we hiervoor een pakket samenstellen waarbij ook weer geld dat de kosten de som van het aantal wijnen betreft. Hier geldt wel dat dit soort thema proeverijen wat lastiger zijn in te plannen met een wijnbedrijf en deze zullen we dan door onze vinoloog laten verzorgen.

Zie hieronder ter inspiratie een aantal online-proef paketten met wijnhuizen waarmee we een zeer leuke en insprirende proeverij kunnen doen

Alentejo - Herdade do Sobroso - 5 wijnen - 2 wit en 3 rood
 
Ribera del Duero - Emilio Moro - 4 wijnen - 1 wit en 3 rood
 
Piemonte - Montaribaldi - 4 wijnen - 2 wit en 2 rood
 
Puglia - Rivera - 5 wijnen -  2 wit en 3 rood
 
Een leuke proeverij kan ook nog worden verfraaid met een lekkere grandcru-waardige delicatesse zoals een heerlijke puntje 48+ oude kaas, heerlijke Jamon Bellota Iberica ham, vers gebrande noten of een fuet. Alle producten worden vers gemaakt en zijn gevacumeerd.