Wat zijn de Vinous reviews en punten?

Grandcruwijnen onderscheidt zich door veel content te geven bij wijnen en wijnhuizen en toont ook integraal daar waar beschikbaar de beoordelingen van de internationale wijn critici daar wij menen dat onze eigen bevindingen en die van de wijn recensenten tesamen een goed beeld geven over een relatief subjectief onderwerp zoals de smaak van een wijn. Natuurlijk zijn al deze beoordeling relevant maar bij Grandcruwijnen vinden we wel dat er niets belangrijker is dan eigen smaak vandaar dat wij als sinds de start van dit bedrijf de wijnen per fles aanbieden zodat u zelf kunt proeven zonder direct verplicht te worden een doos of kist af te nemen

Wij tonen al de reviews van de Wine Advocate (Parker), Wine Spectator en James Suckling en sinds kort gaan we ook de reviews tonen van Vinous daar dit een zeer voornaam platform is geworden met vele bekende wijn ciritici. Vinous is opgericht door Antonio Galloni's en met zijn team van gerenommeerde critici en schrijvers van Vinous biedt diepgaande verslaggeving van nieuwe releases, retrospectieven en verticals van oudere wijnen, video's met wijnmakers, interactieve kaarten, restaurantaanbevelingen en meer, allemaal gepubliceerd in een continue, dagelijkse stroom van artikelen. Met de overname van Stephen Tanzer's International Wine Cellar in december 2014 en de toevoeging van het IWC-redactieteam, breidde Vinous de dekking uit naar alle grote wijnregio's. Tegenwoordig heeft Vinous abonnees in meer dan 100 landen en is het een van de meest gerespecteerde wijnpublicaties ter wereld.

Net zo als bij de andere wijn recensenten worden bij Vinous de wijnen ingedeeld op een 100-punten schaal. Wijnen met meer dan 90 punten zijn de A-wijnen.

* 96-100, buitengewone wijnen
* 90-95, uitstekende wijnen
* 80-89, bovengemiddeld tot zeer goede wijnen
* 70-79, gemiddelde wijnen
* 60-69, wijnen onder het gemiddelde
* 50-59, onacceptabele wijnen

Wij willen nogmaals melden dat er geen vervanging bestaat voor de eigen waarneming. Ook bestaat er geen betere leermethode over wijn dan de wijn zelf te proeven. Wij tonen altijd integraal de beoordeling van een wijn. In de beoordeling is het zeker ook subjectief als een wijn het ene jaar bijv 89 punten krijgt en het jaar erop 90 - de beoordeling is persoonlijk en is een beoordeling van de betreffende recensent en dus ook een beetje zijn persoonlijke smaak. Heeft een wijn net een vleugje meer eiken of een beetje meer zuurgraad dan een voorgaand jaar dan kan persoon A dit juist waarderen en het meer punten geven en persoon B juist net iets minder prettig vindt en het daardoor wellicht wat minder waardeert. Gebruik dus de beoordeling alsd een indicatie en niet als wetenschap.

Wel belangrijk te vermelden dat (vaak) niet iedere jaargang wordt beoordeeld dus mocht van een nieuwere jaargang de beoordeling er (nog) niet zijn dan tonen we de meest recente. Natuurlijk kunt u dan duidelijk zien in de beoordeling over welke jaargang het gaat maar zeker met de kwaliteitswijnen is het zelden tot nooit dat een beoordeling tussen een wijn heel erg wijzigt en een wijn met 94 punten kan zeker een jaar 91 punten krijgen maar we zien zelden dat deze dan opeens maar 87 punten krijgt bij geen van de professionele wijn-recensenten en dan is ook no zo dat deze beoordeling subjectief is en in ieder geval is ons advies dat een beoordeling een zekere richting geeft en vertelt zeker of een wijn goed of slecht is gemaakt maar zegt minder over of U de wijn wel of niet lekker vindt dus eigen waarneming is dat wat telt en de beoordelingen zijn met name ondersteunend in uw keuze van de juiste wijn. 

Om die reden hebben we ook met de Wine Advocate, Suckling, Penin en Winespectator een exclusief abonnement waardoor wij gerechtigd zijn de integrale beoordeling-tekst te tonen want juist dat is wat wij belangrijker voor u als klant vinden dan het getalletje wat de wijn heeft gekregen.

Antonio Galloni's carrière als een van de meest vertrouwde en gerespecteerde wijncritici ter wereld beslaat meer dan een decennium. In 2004, terwijl hij een afgestudeerde student was aan het MIT, richtte Antonio Piedmont Report op, het eerste diepgaande, Engelstalige tijdschrift dat zich uitsluitend richtte op Italiaanse wijn. Antonio's succes leidde hem naar Robert Parker en The Wine Advocate, waar hij de hoofdcriticus werd en de wijnen van Californië, Italië, Bourgondië en Champagne behandelde. Bij TWA leidde Antonio de productie van video-inhoud, ontwikkelde hij tal van openbare evenementen en seminars, zoals zijn langverwachte "La Festa del Barolo", en organiseerde hij tal van liefdadigheidsevenementen. Vinous is de voortzetting van een visie voor een eigentijds wijnmediaplatform, voor het eerst bedacht door Antonio met Piedmont Report in 2004. Gedekte regio's: Bordeaux, Napa Valley, Piemonte, Valtellina, Toscane, Champagne, Sonoma, Santa Barbara, Santa Cruz Mountains en Bourgondië

Klik hier voor meer informatie.