Kan ik EN-Primeur wijnen kopen bij Grandcruwijnen

Wat Bordeaux uniek maakt is zijn manier van verkopen. De wijnen worden niet rechtstreeks door de chateau’s zelf verhandeld maar via negiocants (tussenhandelaren). De producenten willen uiteraard elk jaar optimale kwaliteit bieden, iets dat veel kosten met zich mee brengt. Om een bepaalde financiële zekerheid te bieden is een voorverkoop van de wijnen in het leven geroepen. Grandcruwijnen is als officiële wijnhandelaar gerechtigd rechtstreeks te kunnen inkopen bij Place du Bordeaux en hiermee heeft u ook zekerheid dat de wijnen dus rechtstreeks bij de Chateau's.vandaan komen. Dit is zeer belangrijk want momenteel wordt er (zeer) veel gerommeld (veel nep, wijnen gaan van de ene container en vrachtwagen naar de andere in bar-slechte omstandigheden, etc) dus pas zeer op en koop alleen bij een betrouwbare handelaar.

Soms wel 2 jaar voordat de wijn op de markt komt, wordt deze al verkocht tijdens de En Primeur periode. Tijdens deze periode komt een gedeelte van de flessen, niet fysiek, maar op papier op de markt om verhandeld te gaan worden. Het sap dat op dat moment nog in de vaten ligt te rijpen, wordt dan geproefd door geïnteresseerden uit de gehele wereld. De kwaliteit van het oogstjaar die dan wordt vastgesteld door alle critici, tezamen met de status van het chateau en de prijs welke andere chateau’s hanteren, vormt dan de leidraad voor de prijs die de flessen zullen gaan kosten. Het interessante is echter dat de prijs dan zo’n 15 tot 30 procent lager ligt dan de marktwaarde op het moment dat de wijn op de markt komt. Het vroegtijdig kopen kan dus een zeer leuke beleggingsvorm zijn. Zeker gezien de huidige rentestand die u bij banken krijgt.

Het mooie van Bordeauxwijnen is dat ze veelal een zeer lang bewaarpotentieel hebben. Goede wijnen kunnen wel 30 a 50 jaar ouderen met uitzonderingen die nog daar nog ver overheen gaan. Hoe langer de flessen na aankomst in Nederland bewaard blijven, hoe schaarser de wijn wordt, waardoor de waarde vaak automatisch meegroeit.

Inmiddels is het zo dat naast de grote Bordeaux huizen de grote Italiaanse huizen (Ornellaia met Masseto, Antinori met Solaia als ook Napa Valley's met Opus one en Insignia en Zuid Amerika met o.a. Catena Zapata en Sena hun wijnen verkopen via de Negiocants. Groot voordeel van dit t.o.v. de Bordeaux Primeurs is dat dit vrij kort voorafgaande aan het beschikbaar komen gebeurt met als belangrijke doel om de schaarste beter te managen en ook de kanalen goed te bedienen (verdeling horeca & retail). 

Eind mei/begin juni is vaak de periode waarin de Franse Bordeaux beschikbaar komen en begin September is het feit voor de overige landen waaronder de iconen uit toscane en napa valley. De Franse Bordeaux komen dan vaak pas tussen de 16-22 maanden beschikbaar en de wijnen uit de overige landen al vaak al na een periode van 3-5 maanden.

Een groot gedeelte van de En-primeur wijnen maken wij nadat onze allocatie bevestigd, beschikbaar op www.grandcruwijnen onder: En Primeur. U kunt de wijnen dan reserveren want vaak gaat het bij de absolute toppers maar om enkele kisten. Bijna alle EN-PRIMEUR wijnen zijn ook altijd een beperkte periode in de aanbieding zodat deze in voorkoop (pre-order) zeer attractief gekocht kunnen worden. Wanneer we dichter komenbij de daadwerkelijke levering zal deze promotie automatisch overgaan in de reguliere prijs. U reservering is alleen maar geldig wanneer deze is betaald (dus op rekening of afrekenen bij afhalen is niet geldig).

GRANDCRUWIJNEN VERZENDLIJST

Grandcruwijnen heeft een EN-Primeur Whatsapp verzendlijst (dus privacy gewaarborgd en geen groepsapp) waarin we de klanten berichten die ons aangeven geinformeerd te willen worden over de prijs (en beschikbaarheid) van deze iconen. Wij sturen dan per Whatsapp een bericht met alle informatie en prijzen en het is dan zaak snel te reageren indien u deze wijn wilt hebben. Alleen dan geldt de (voordelige) en-primeur prijs.  Voor het en primeur is enige snelheid gewenst. Vaak krijgen wij uit Bordeaux in de ochtend het aanbod door en dienen wij uiterlijk aan het einde van de dag door te geven wat wij zouden willen. Om die reden kiezen wij dus ook voor Whatsapp als communicatie-kanaal.

Samengevat:

  • U stuurt ons een mail naar support@grandcruwijnen.nl met telefoon-nummer, email en adres gegevens dat u op de EN-Primeur Verzendlijst wilt komen van Grandcruwijnen.
  • Wij sturen u per Whatsapp (vanuit 0653 179802) een bericht en omwille van privacy/beveiliging dient u hier een antwoord/akkoord op te geven. Na uw akkoord ontvangt u bericht over de iconische wijnen/en primeurs (prijzen, ratings, etc).
  • Als u op een aanbod wilt ingaan dan geeft u dit aan per Whatsapp aan ons door en als wij dan de bevestiging hebben gekregen van Place du Bordeaux verdelen wij de allocatie en bevestigen dit aan u met een orderbevestiging en factuur en deze dient dan binnen 7 dagen te worden betaald. Belangrijk bij dit alles geldt: First come First Serve en bij interesse in de en-primeur aanbieding dient u binnen een dag te reageren.
  • De prijzen die we vermelden zijn altijd Exclusief BTW en verzendkosten maar inclusief accijns. U kunt de wijnen na bericht bij ons komen ophalen of wij versturen dit met Wijntransport in de orginele verpakking en hiervan berekenen wij de kosten 'at-cost' aan uw door indien u hier voor kiest.
  • Bij geen interesse (meer) in de informatie over en-primeurs en iconische wijnen stuur u ons een bericht en wij halen u van de verzendlijst af