Equipo Navazos La Bota Vinagre Gran Reserva Nº 126

Regio | |
---|---|
Wijnhuis | |
Inhoud | 0.375 ltr |
Op voorraad
11 items beschikbaar
Omschrijving
La Bota de Vinagre de Jerez Gran Reserva al Moscatel “Bota NO 26” is een uniek en uitzonderlijk vat van zeer oude moscatelazijn, een van de zeldzame schatten die door Páez Morilla met grote zorg worden bewaard. Deze azijn is buitengewoon bijzonder omdat hij afkomstig is van moscateldruiven en een rijping heeft ondergaan die zich uitstrekt over bijna vijftig jaar: eerst bijna twintig jaar als wijn, gevolgd door meerdere decennia als azijn.
Om de exclusiviteit te behouden, is slechts een derde van de inhoud van het vat gebotteld, wat resulteert in slechts 600 flessen – elk een meesterwerk van vakmanschap. Dit product is het resultaat van generaties aan kennis en expertise binnen de Marco de Jerez, en heeft een ongeëvenaarde persoonlijkheid en intensiteit.
De enorme concentratie van deze azijn wordt enigszins verzacht door een subtiele zoetheid, die voortkomt uit de oorspronkelijke moscateldruiven en de natuurlijke concentratie tijdens de rijping. Dit maakt hem toegankelijker dan bijvoorbeeld La Bota de Vinagre 106, een eerdere editie van een eveneens zeer oude azijn, maar met een nog intensere scherpte.
Het heeft jaren geduurd voordat dit bijzondere vat klaar was om te worden gebotteld. Net als bij eerdere edities is de beschikbaarheid van dit exclusieve en kostbare product grotendeels mogelijk gemaakt door de interesse van enkele van de meest prestigieuze restaurants in Manhattan, Parijs en Londen. Normaal gesproken worden zulke oude azijnen gemengd met jongere azijnen om deze meer diepte en karakter te geven. Maar deze editie is puur gebotteld, zonder enige verdunning, wat uitzonderlijk is voor een azijn van deze leeftijd en kwaliteit.
Hoe te gebruiken
Deze spectaculaire azijn is perfect om gerechten te parfumeren met slechts enkele druppels. Vanwege de intense smaak wordt aanbevolen om slechts een minimale hoeveelheid te gebruiken, bij voorkeur met een pipet. In plaats van de azijn direct toe te voegen aan een gerecht, is het beter om er een vinaigrette van te maken door hem te mengen met olie, zout en andere ingrediënten naar smaak. Dit zorgt voor een betere balans en harmonie in de smaakbeleving.
WEETJE: Onder de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze unieke azijn.
Specificaties
Delicatessen Type | Balsamico |
---|---|
Regio | Jerez |
Wijnhuis | Equipo Navazos |
Vegan | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Netto gewicht | 1 kg |
Parker rating | 99 |
Professionele Recensies
Parker
eRobertParker.com #216 Dec 2014
Superb within its class, the NV La Bota de Fino Macharnudo Alto is sourced from the Inocente solera from Valdespino, a barrel-fermented, 10 year under flor Fino from the Macharnudo Alto vineyard, one of the most famous in Jerez, bottled unfiltered from a selection of butts from the Inocente solera of Valdespino, a Fino averaging 10 years of age under flor when bottled, with a strong flor character. It has a powerful nose of esparto grass, dried herbs, iodine, brine and almonds. The palate is medium to full-bodied with great power and concentration. This can be drunk now but has everything to age in bottle. 6,000 bottles were filled in July 2014.
Equipo Navazos, created in 2005 by Jesús Barquín and Eduardo Ojeda goes from strength to strength releasing unique, small lots of old rare Sherries and their regular Fino and Manzanilla that are among the best in their class. On top of that, they have joint-ventures with producers from other regions to produce sparkling wines, table wines and even small lots of very old brandy and rum that are beyond the scope of this article but are well worth pursuing. What started as a hobby with a group of hardcore fans of traditional Andalusian wines has turned into a steady business with around 30,000 bottles of wine being released per year. I keep buying and cellaring their wines as part of the initial hard core of fans for whom the private project was created.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
La Bota de Vinagre de Jerez Gran Reserva al Moscatel “Bota NO 26” is een uniek en uitzonderlijk vat van zeer oude moscatelazijn, een van de zeldzame schatten die door Páez Morilla met grote zorg worden bewaard. Deze azijn is buitengewoon bijzonder omdat hij afkomstig is van moscateldruiven en een rijping heeft ondergaan die zich uitstrekt over bijna vijftig jaar: eerst bijna twintig jaar als wijn, gevolgd door meerdere decennia als azijn.
Om de exclusiviteit te behouden, is slechts een derde van de inhoud van het vat gebotteld, wat resulteert in slechts 600 flessen – elk een meesterwerk van vakmanschap. Dit product is het resultaat van generaties aan kennis en expertise binnen de Marco de Jerez, en heeft een ongeëvenaarde persoonlijkheid en intensiteit.
De enorme concentratie van deze azijn wordt enigszins verzacht door een subtiele zoetheid, die voortkomt uit de oorspronkelijke moscateldruiven en de natuurlijke concentratie tijdens de rijping. Dit maakt hem toegankelijker dan bijvoorbeeld La Bota de Vinagre 106, een eerdere editie van een eveneens zeer oude azijn, maar met een nog intensere scherpte.
Het heeft jaren geduurd voordat dit bijzondere vat klaar was om te worden gebotteld. Net als bij eerdere edities is de beschikbaarheid van dit exclusieve en kostbare product grotendeels mogelijk gemaakt door de interesse van enkele van de meest prestigieuze restaurants in Manhattan, Parijs en Londen. Normaal gesproken worden zulke oude azijnen gemengd met jongere azijnen om deze meer diepte en karakter te geven. Maar deze editie is puur gebotteld, zonder enige verdunning, wat uitzonderlijk is voor een azijn van deze leeftijd en kwaliteit.
Hoe te gebruiken
Deze spectaculaire azijn is perfect om gerechten te parfumeren met slechts enkele druppels. Vanwege de intense smaak wordt aanbevolen om slechts een minimale hoeveelheid te gebruiken, bij voorkeur met een pipet. In plaats van de azijn direct toe te voegen aan een gerecht, is het beter om er een vinaigrette van te maken door hem te mengen met olie, zout en andere ingrediënten naar smaak. Dit zorgt voor een betere balans en harmonie in de smaakbeleving.
WEETJE: Onder de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze unieke azijn.
Delicatessen Type | Balsamico |
---|---|
Regio | Jerez |
Wijnhuis | Equipo Navazos |
Vegan | Nee |
Inhoud | 0.375 ltr |
Netto gewicht | 1 kg |
Parker rating | 99 |
Parker
eRobertParker.com #216 Dec 2014
Superb within its class, the NV La Bota de Fino Macharnudo Alto is sourced from the Inocente solera from Valdespino, a barrel-fermented, 10 year under flor Fino from the Macharnudo Alto vineyard, one of the most famous in Jerez, bottled unfiltered from a selection of butts from the Inocente solera of Valdespino, a Fino averaging 10 years of age under flor when bottled, with a strong flor character. It has a powerful nose of esparto grass, dried herbs, iodine, brine and almonds. The palate is medium to full-bodied with great power and concentration. This can be drunk now but has everything to age in bottle. 6,000 bottles were filled in July 2014.
Equipo Navazos, created in 2005 by Jesús Barquín and Eduardo Ojeda goes from strength to strength releasing unique, small lots of old rare Sherries and their regular Fino and Manzanilla that are among the best in their class. On top of that, they have joint-ventures with producers from other regions to produce sparkling wines, table wines and even small lots of very old brandy and rum that are beyond the scope of this article but are well worth pursuing. What started as a hobby with a group of hardcore fans of traditional Andalusian wines has turned into a steady business with around 30,000 bottles of wine being released per year. I keep buying and cellaring their wines as part of the initial hard core of fans for whom the private project was created.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen