Feral

Feral

Feral No. 3 Red - Black Pepper Thyme Oak 0%
17.95 16.47 As low as 15.95
Feral No.1 White - Hop Szechuan Pepper Organic 0%
17.95 16.47 As low as 15.95
Feral No.2 Orange - Ginger Juniper Organic 0%
17.95 16.47 As low as 15.95
Feral No. 4 Red - Juniper Lavender Organic 0%
17.95 16.47 As low as 15.95

Feral: Wild, Ongetemd en Terug naar de Natuur

‘Feral’: wild, ongetemd, terug naar de natuur. Deze naam is niet toevallig gekozen. In de Italiaanse Dolomieten omarmen de makers van Feral precies dit idee: het herontdekken van puurheid en het verleggen van grenzen. Als jonge startup van brouwers, wetenschappers en ‘foragers’ (verzamelaars) hebben ze één missie: de manier waarop we eten en drinken combineren opnieuw uitvinden met gelaagde, natuurlijk gefermenteerde alcoholvrije dranken.

 

Wie zit er achter Feral?

Feral is opgericht door een collectief van smaakgedreven geesten: wetenschappers, ambachtelijke brouwers en plantenkenners. Wat hen bindt is de fascinatie voor fermentatie en de rol van wilde ingrediënten. Ze zoeken hun grondstoffen niet op markten, maar in de natuur – van bossen en bergen tot vergeten boerenvelden.

 

Hoe worden de dranken van Feral gemaakt?

Het proces begint met eenvoudige, vaak ondergewaardeerde ingrediënten zoals bieten, koolrabi of wilde bessen. Het sap wordt langzaam gefermenteerd met behulp van natuurlijke gisten, waarna een maceratie volgt met zorgvuldig geselecteerde kruiden, specerijen en houtsoorten. Hierdoor ontstaan diepe, gelaagde smaken zonder toevoegingen of kunstgrepen.

Voorbeelden van smaken

  • Witte biet met szechuanpeper en hop: pittig, floraal en licht bitter
  • Rode biet met bosbessen en lavendel: aards, zacht en kruidig
  • Wilde appel met dennennaalden en hout: fris, harsachtig en complex

 

Filosofie en Pairing

De naam Feral is een ode aan het wilde en ongetemde; een uitnodiging om het traditionele idee van pairing los te laten. Met een eigenzinnige aanpak en gelaagde smaken brengen hun dranken iets unieks naar tafel. Of je nu kiest voor gerookt vlees, een romige risotto of een onverwachte combinatie, Feral laat je pairing opnieuw ontdekken.

 

Leuke feitjes over Feral

  • Feral gebruikt geen industriële gisten: alles fermenteert op natuurlijke wijze.
  • Ze experimenteren met lokaal hout, zoals kastanje of esdoorn, voor unieke aroma’s.
  • De flessen worden met de hand gebotteld in een kleinschalige faciliteit in Zuid-Tirol.
  • Feral-dranken worden vaak geserveerd in sterrenrestaurants als non-alcoholisch alternatief voor wijn.
Copied to clipboard!
🍷

Need help from our sommelier?

Our sommelier will help you within 🕐 1 minute to find your perfect wine - personal, fast and for 💚 free.