2018 Jordan Stellenbosch Cobblers Hill

37.65 31.12
  • Buy 6 for 35.00 28.93 each and save 7%
8 in stock
Gift wrapping possible in cart
Type of Wine Red
Country South Africa
Region Western Cape
Appellation Stellenbosch (Appellatie)
Winery Jordan
Year 2018
Grape Cabernet Sauvignon Merlot
Content (Alc) 0.75 ltr (14.5%)
Drink window 2022 - 2030
View all characteristics Discover more about this wine

This great red Cobblers Hill from top wine house Jordan from South Africa is very complex and full bodied. The wine is made from Cabernet Sauvignon and Merlot grapes, carefully selected by the winery's employees. The grapes grow on a slightly elevated vineyard (220m above sea level) with a granite soil. For a nice maturation and aging process, the wine stays for at least 24 months in 225 liter French oak barrels, which gives the wine beautiful wood tones in the taste.

This Cobblers Hill is complex on the nose with black cherries and blackberries, clear vanilla and a hint of mint. Firm and full in the mouth, with plenty of ripe tannins and a great aftertaste of coffee and chocolate. A wine with good aging potential. 90+/100 Parker. This wine tastes great with beef. lamb, game (deer), spicy dishes, mature hard cheeses and light soft cheeses.

Stellenbosch is South Africa's most famous wine growing area, Stellenbosch has the most top domains and is surrounded by mountains (Helderberg and Simonsberg) and has vineyards in every direction. Stellenbosch has the only university in South Africa with a viticulture department. Even though two-thirds of the vineyards are planted with white grapes, the realization is growing that Stellenbosch is destined for red wine.

Vineyard for 2018 Jordan Stellenbosch Cobblers Hill

Jordan Winery wordt professioneel gerund door Gary en Kathy Jordan. Niet alleen maken zij uitstekende wijnen, ook het restaurant, de bistro en de gastenverblijven van Jordan zijn een bezoek waard.

Kathy en Gary Jordan namen, na beiden twee jaar in het buitenland gewerkt te hebben, het door de ouders van Gary in 1982 aangekochte domein in 1992 over. Gelukkig was Gary in de jaren 80 al betrokken bij de aanplant. Gary is geoloog en gebruikte zijn kennis om het terroir te analyseren en zorgde er zo voor dat ieder druivenras op de juiste plek werd aangeplant. Tegenwoordig profiteert Jordan enorm van deze keuzes. Hun wijngaarden zijn nu voldoende volwassen om voor een fantastische complexiteit te zorgen, terwijl andere producenten nog maar net zijn begonnen met de juiste stokken aan te planten op de juiste ondergrond. Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke windrichting staan aangeplant. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren wijnen van hoge kwaliteit worden gemaakt. Ze combineren de rijpe, geconcentreerde en fruitige toegankelijkheid van de Nieuwe Wereld en de complexe structuur van klassieke wijnen. De internationale waarderingen zijn dan ook enorm. Zo werd het vlaggenschip, de Nine Yards hardonnay, al twee keer door het wijnblad Decanter uitgeroepen tot ‘Beste Chardonnay van de Wereld’ en won deze ook het Proefschrift Wijnconcours. In 2014 werd zelfs de ‘gewone’ Barrel Fermented Chardonnay gekroond tot ‘Beste Chardonnay van de Wereld’ door Decanter! Bovendien werden ze in 2014 ook nog Zuid-Afrikaans ‘Producent van het jaar’ bij IWSC.

De wijnen uit de Chameleon range worden geproduceerd door Jordan, als sinds 1993. Met de opbrengst van deze wijnen worden op dit moment 4 onderzoeksprojecten gefinancierd die hun onderzoek richten op de Kaapse Dwerg Kameleon (Kaapse Dwerg Verkleurmannetjie in het Afrikaans). Het leefgebied van deze kleine kameleonsoort wordt bedreigd door urbanisatie en intensive landbouw, waardoor steeds meer van de natuurlijke leefomgeving van het beestje (fynbos) verdwijnt. Door meer inzicht te krijgen in het leefpatroon van deze (moeilijk te vinden) diertjes, hoopt men ze te kunnen behoeden voor uitsterven. De wijnen die voor deze range worden gebruikt, hebben uiteraard de kwaliteit die men kan verwachten van Gary en Cathy Jordan, maar zijn vooral gemaakt voor de momenten die vragen om wijn voor feestelijke en ontspannen momenten; oftewel perfect voor een braai met vrienden!

More Information
Type of Wine Red
Country South Africa
Region Western Cape
Appellation Stellenbosch (Appellatie)
Winery Jordan
Grape Cabernet Sauvignon, Merlot
Biological certified No
Vegan No
Year 2018
Drinking as of 2022
Drinking till 2030
Alcohol % 14.5
Alcohol free/low No
Content 0.75 ltr
Oak aging Yes
Sparkling No
Dessert wine No
Closure Cork
Parker rating 91
Tasting Profiles Dark fruit, Dry, Aged on wood, Powerful, Spicy, Red fruit, Tannines, Full
Drink moments Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch

Dishes that match well with this wine

Write Your Own Review
You're reviewing:2018 Jordan Stellenbosch Cobblers Hill
Your Rating

Grandcruwijnen

Which dish goes perfectly with this wine?

Our online smart sommelier will help you!

Latest review

25.05.2023

Champagne Veuve Clicquot Brut Veuve Fridge SMEG

"Een echte Eyecatcher om te presenteren. " Hanna

View product review