2023 Hispano Suizas Impromptu Rosé

rotation
  • Koop 3 voor 26,95 22,27 en bespaar 7%
  • Koop 6 voor 24,94 20,61 en bespaar 14%

Op voorraad

28 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De Impromptu Rosé van Hispano Suizas is een 100% Pinot Noir en is geen doorsnee 'zomer-wijntje' maar een serieuze complexe wijn en uitermate geschikt voor veroudering. De wijngaarden zijn hoog gelegen op rond de 700-800 meter in de D.O.P. Utiel-Requena. De hoogte het landklimaat met zijn warme dagen maar getemperd door de zee en koele nachten en het kalkstenen plateau maakt dit een fantastische wijn die ieder jaar unaniem hoog scoort bij de wijn-critici (o.a. beste rosé van Spanje).

In het glas heeft deze Impromtu Rosé een elegant lichtroze kleur met in de neus aroma's van rood en tropisch fruit met een subtiele toets van vanille en een mooie strakke minerale toets. In de mond is de wijn mondvullend met een goede zuurgraad met een smaken van rood fruit en lichte zuivelsmaken in de finale en een minerale ervaring (kalk/natte kiezel). Erg mooi!

Deze fraaie wijn niet te koud serveren. Wij adviseren eigenlijk bij alle meer complexe witte en rosé wijnen een drink-temperatuur van rond de 10- 12°C - zeker niet kouder. Eventuele neerslag die in de wijn kan worden opgemerkt, is natuurlijk, omdat ze de wijn met zo min mogelijk filtratie verwerken om de kwaliteit ervan volledig te waarderen. Heerlijk bij spicy gerechten, sushi, rijst met groenten en kip, zachte kaas, omelet of fruitsalade.

WIJNBEREIDING IMPROMTU ROSE

Er wordt een selectie gemaakt van de beste druiven van onze Pinot Noir-wijnstokken met een lage opbrengst. alleen het beste mag in deze Rosé

De druiven worden verzameld in speciale dozen van 15 kg. Ze oogsten alleen in de vroege ochtends om de druiven op een lage temperatuur te houden, totdat ze bij de wijnmakerij aankomen. Eenmaal bij de wijnmakerij worden de volle dozen in koelkasten gezet waar de druiven drie dagen bij een temperatuur van -10ºC worden bewaard.

Ze maken een selectie per doos en ontstelen en pletten vervolgens de druiventrossen. De resulterende pulp wordt overgebracht naar een gekoelde roestvrijstalen tank waar het koud wordt gemacereerd op de schil, 0ºC, gedurende ongeveer 2 uur. Hierna worden de druiven overgebracht naar de pneumatische pers voor een zachte persing bij maximaal 0,5 bar. De most uit de pers wordt 24 uur gedecanteerd waarna we alleen de schone most laten fermenteren in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten met met een capaciteit van 400L en bij een temperatuur van 16ºC. Wanneer de fermentatie is voltooid, wordt de wijn in exclusieve Galileo-tanks (bolvormige cementtanks met een stralend oppervlak) bewaard waar het nog enige tijd mag rijpen (zonder verdere invloed van hout) tot het bottelen.

WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.

Specificaties

chevron-down
Verpakking opmerking Doos
Wijnsoort Rosé
Land Spanje
Regio Valencia
Appellatie Utiel Requena
Wijnhuis Hispano Suizas
Druif Pinot Noir
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2024
Drinken tot 2029
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Aanbieding Staffelkorting
Parker rating 91
Vinous rating 91
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Licht, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

91

Vinous

91

98/100

R

Wijnhuis

chevron-down

De naam "Hispano Suizas" is een combinatie van "Hispano", verwijzend naar Spanje, en "Suizas", het Spaanse woord voor Zwitserland. Deze naam verwijst naar de samenwerking tussen de Spaanse oprichter, Damián Mateu, en de Zwitserse ingenieur, Marc Birkigt.

De geschiedenis van het wijnhuis Hispano Suizas

Hispano Suizas werd opgericht in 2006 door drie gepassioneerde wijnmakers met een gedeelde visie om een wijnhuis van wereldklasse te creëren. Pablo Ossorio, Rafael Navarro en Marc Grin werden samengebracht door hun gezamenlijke passie voor wijn en hun wens om innovaties in de wijnbouw door te voeren. Met hun jarenlange ervaring in zowel nationale als internationale wijnmarkten, hebben ze Hispano Suizas omgevormd tot een wijnhuis dat in korte tijd aanzienlijke erkenning heeft gekregen. Het wijnhuis is bekroond met talloze prijzen en is geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

Hun doel: Hoge kwaliteitswijn produceren en deze toegankelijk maken voor het groeiende aantal van wijnliefhebbers. Dit vereist dagelijkse zorg en aandacht voor de beste manier om de beste wijn te produceren. Ze zijn heel voorzichtig en geduldig geweest tijdens de productie, wetende dat de juiste combinatie een verschrikkelijk mooi resultaat kan leveren. Het doel is ambitieus; om meesterlijke wijn te produceren en deze toegankelijk te maken voor de consument zijn meestal twee conflicterende instellingen. 

De regio waar Hispano Suizas zich bevindt

Hispano Suizas is gelegen in de regio Utiel-Requena, Valencia. Eén van de belangrijkste wijngebieden van Spanje. Deze regio ligt in de autonome gemeenschap Valencia en geniet van een ideaal klimaat voor wijnbouw. Met warme zomers en koele nachten biedt het gebied de perfecte omstandigheden voor de ontwikkeling van complexe en smaakvolle wijnen. De kalkrijke bodem en de hoogte van de wijngaarden dragen bij aan de unieke smaakprofielen van de wijnen die hier worden geproduceerd.

Wijnbouw bij Hispano Suizas

Hispano Suizas combineert moderne technieken met eeuwenoude methoden om een hoogwaardige kwaliteit te garanderen. De wijnen groeien op een gebied ter grootte van 61 ha, waarvan 46 ha om het wijnhuis heen ligt en de overige 15 ha maar 500 meter verwijderd is van de rest. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden en er wordt gestreefd naar duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven worden met de hand geplukt om alleen de beste kwaliteit te selecteren. Door het hele proces, van het telen van de druiven tot de botteling van de wijn, wordt met precisie gewerkt om een constante kwaliteit te waarborgen.

Welke druivensoorten worden er gebruikt?

Hispano Suizas maakt gebruik van een verscheidenheid aan druivensoorten, zowel lokale als internationale variëteiten. Enkele van de belangrijkste druiven die gebruikt worden zijn Bobal, een typische druif uit de regio die zorgt voor wijnen met een diepe kleur en robuuste smaak, en Tempranillo, bekend om zijn veelzijdigheid en verfijning. Daarnaast worden ook druiven zoals Cabernet Sauvignon en Pinot Noir geteeld om unieke blends en single varietals te creëren. Voor de witte wijnen worden onder andere Sauvignon Blanc en Chardonnay gebruikt, die zorgen voor frisse en aromatische resultaten.

Er groeien ongeveer 4000 wijnstokken per hectare wat het wijnbedrijf toelaat om op een zeer preciese wijze te werk te gaan om de beste kwaliteit van druiven te kunnen groeien en oogsten. De productie is slechts 2kg per wijnstok. Doordat ze zoveel verschillende druiven groeien duurt de oogst bijna 3 maanden, het begint met de cava in Augustus en het eindigt met de rode wijnen in Oktober.

Wijnen van Hispano Suizas online bestellen?

Wilt u de wijnen van Hispano Suizas zelf ervaren? Bij Grandcruwijnen kunt u eenvoudig online bestellen. De wijnen worden bewaard in ons geconditioneerde Wine Warehouse om optimale kwaliteit te garanderen. Bovendien ontvangt u vaak een mooie korting als u kiest voor het afhalen van uw bestelling. U ziet deze korting direct wanneer u op de afrekenpagina ‘Afhalen’ selecteert. Bezoek onze website en ontdek het uitgebreide assortiment van Hispano Suizas.

Bijlagen

chevron-down