2020 L'Aventure Winery Estate Optimus Proprietary Red

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2024 - 2035 |
Op voorraad
22 items beschikbaar
Omschrijving
De L' Aventure Estate Optimus is een blend van 58% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon en 11% Petit Verdot. Het heeft een medium robijn-paarse kleur en pure aroma's van rode en zwarte bessen met aardse, herfstachtige accenten en een vleugje kruiden. De medium-bodied smaak is korrelig en fris, met een mooi bloemig parfum in de lange afdronk. De Franse wijnmaker Stephan Asseo heeft een uniek perspectief op het maken van wijn in Paso Robles, nadat hij 17 jaar wijn had gemaakt in Bordeaux voordat hij naar Californië verhuisde. “Ik ben hierheen verhuisd om meer vrijheid te hebben. Niet om appellatiewijn te maken, maar om mijn eigen interpretatie van mijn eigen terroir te maken, ”zegt hij. “In Bordeaux betekent een appellatie één wijnstijl. Ik hou van de creativiteit hier. In Paso schieten we in alle richtingen"
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
KEY POINTS
• Eigenaar Stephan Asseo is een van de meest invloedrijke wijnmakers in Californië
• Paso Robles wordt vaak de “Rhône” van Californië genoemd
• L'Aventure ligt ten westen van Paso Robles en profiteert van de frisheid van de oceaan
• Een uniek terroir gemaakt van kiezel- en kalkhoudende bodems op glooiende heuvels
• Estate Cuvee en Optimus hebben unieke melanges, met Syrah, Cabernet Sauv en Petit Verdot
• Zeer hoge beoordelingen (een paar 100 punten in het afgelopen decennium)
• Erg schaars en de xxport vertegenwoordigt 10% van de oogst
• Alleen 3 Négociants in Bordeaux die wijn mogen verdelen wereldwijd
• Er komt geen 2021 release om verouderingsproces te verlengen
• Betaalbare prijs in vergelijking met Napa Cult-wijnen
Een samenvatting van James Suckling’s over l’Aventure en Paso Roble
“PASO ROBLES’ DOBLE: FRESH AND BALANCED"
Although Paso Robles wines often come with high alcohol, that doesn’t stop producers from making fresh and balanced bottles. Leading producers such as L’Aventure […] found high-pitched balance with great intensity and phenolic ripeness that offset the heat, which is barely noticeable even with high alcohol levels. “To achieve the maturity of polyphenols, we need to keep the fruit longer on the vines because of the cool nights here” said Stephane Asseo of L’Aventure, in Paso’s Willow Creek district. “You have to put everything into context. We are in Paso, so we make Paso wines.” Asseo also stressed the importance of phenolic ripeness, saying it would be a mistake to harvest too early just for the sake of lower alcohol. “It is crucial to look at the maturity of polyphenols, not just Brix levels,” he said, referring to the measurement of sugar levels in grapes and wine. L’Aventure’s Paso Robles Willow Creek District Cote a Cote 2020, a blend of 45 percent grenache, 30 percent syrah and 25 percent mourvedre, was the standout among the wineries’ many blended wines and cabernet sauvignons.”
Specificaties
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Paso Robles |
Wijnhuis | L'Aventure Winery |
Druif | Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
The Wine Advocate
RP 95
A blend of 58% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon and 11% Petit Verdot, the 2020 Optimus has a deep ruby color and a deep core of red and black cherries, chargrill, thyme, charcuterie and desiccated violet. The full-bodied palate is light on its feet with juicy acidity and approachable grainy tannins, and it has a long, layered finish.
Published: Dec 30, 2022
Rating
96+
Release Price
NA
Drink Date
2022 - 2040
Reviewed by
Erin Brooks
Issue Date
15th Mar 2022
Source
March 2022 Week 2, The Wine Advocate
The 2019 Estate Cuvée, a blend of 50% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon and 15% Petit Verdot, has a deep ruby-purple color and fragrant aromas of cassis, licorice, dried roses, leather and youthful new oak spice. The full-bodied palate is silky and uplifted, with fine, savory accents and a very long, mineral-driven finish. It deserves another 3-5 years in bottle and will be long lived in the cellar.
The 2018 Estate Cuvee checks 45% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon, 15% Petit Verdot brought up in 90% new French oak. Tasting like the straight Cab, yet with more sex appeal, it offers a huge nose of crème de cassis, white flowers, crushed stone, graphite, and crushed flowers. This carries to a full-bodied, gorgeously textured red with incredible balance, no hard edges, a thrilling mid-palate, and a great, great finish. It's going to benefit from 5-6 years of bottle age and keep for upwards of two decades or more. Hats off to winemaker Stephan Asseo on another incredible wine, as well as, I suspect the wine of the vintage.
Rating
(94 - 96)+
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Erin Brooks
Issue Date
6th Feb 2020
Source
February 2020 Week 1, The Wine Advocate
A barrel sample blended of 45% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon and 15% Petit Verdot aging in about 90% new oak, the 2018 Estate Cuvée has a very deep ruby-purple color and explodes to crème de cassis, black cherries, blueberry and boysenberry preserves with accents of violet, grilled lamb, dried thyme, coffee, soil and chocolate with exotic spices in the undercurrent. The full-bodied palate is incredibly pixelated and silky with very bold freshness and a long, layered finish. I can't wait to see taste this beauty from bottle.
French winemaker Stephan Asseo has a unique perspective on winemaking in Paso Robles, having made wine in Bordeaux for 17 years before relocating to California. “I moved here to have more freedom. Not to make appellation wine, but to make my own interpretation of my own terroir,” he says. “In Bordeaux, an appellation will mean one style of wine. I love the creativity here. In Paso, we’re shooting in every direction.”
Asseo has done a great job applying knowledge accrued in Bordeaux to the more laissez-faire environment of Paso Robles. “If I kept anything from Bordeaux, it’s the blending philosophy,” he says. L’Aventure has 60 planted acres, which Asseo divided into 50 separate blocks. “When I was planting, I really took advantage of the diversity here, the soils, the hills and their different exposures, different rootstocks and clones. Each plot produces something different, like big California babies or more elegant styles with fresh fruits. In my mind, the blend starts in the vineyard from those different styles. At the end, you have a nice patchwork. For example, in Paso the Petit Verdot, even when it’s fully ripe, is austere. But in the context of the blending philosophy, this austerity brings some classiness and some additional elegance to my Syrah and Cabernet Sauvignon.”
It was fascinating to taste the unfinished 2018s from their respective vessels, including new oak, neutral oak, concrete and amphorae. “More and more, I love amphorae,” he says, “especially when it’s Rhône grapes and especially for Grenache.” The wines from amphorae were fresh, pure and defined, providing a foil to those in new oak, and it’s easy to see how these fresher components positively influence the final blends. “We have high alcohol in Paso, but that’s the terroir,” he says, explaining that despite the heat, regularly cool nights maintain good natural acidity in the wines. “When you have high alcohol, you have to have that acidity for balance.” The 2018s are lovely so far and I look forward to seeing Asseo’s final blends from bottle.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2025 - 2031
From: Paso Robles: Boundless Diversity (May 2023)
The darkly floral 2020 Optimus impresses with a spicy blend of crushed black raspberries, dusty florals and olive tapenade. This is texturally thrilling and creamy in feel. Zesty acidity adds impressive energy, with depths of dark red fruits and savory spice that swirl throughout. It finishes incredibly long, communicating power and a classic tannic structure that frames the experience without slowing its momentum.
- By Eric Guido on March 2023
Passionate, focused on terroir, willing to experiment, deep and open-minded, Stephan Asseo of L'Aventure continues to be a force to be reckoned with in Paso Robles. Asseo went on about each wine, discussing the passion that inspired him and how the processes have evolved over time. This is the first address to stop at for lovers of a more classical or almost Bordeaux style. One gets a sense of purity and prestige from every bottle, mixed with a dose of Paso Robles power. The 2020s here are flat-out stunning. If there was any smoke taint, I could not detect it. They are beautifully structured and concentrated wines, with perfectly integrated oak and racy acidity to balance. If you’re visiting Paso Robles, don’t forget to check out Les Petites Canailles, one of the best restaurants in the area, along with a wine list to match. Les Petites Canailles is owned and operated by Julien and Courtney Asseo, Stephan’s son and daughter-in-law.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
94
Jeb Dunnuck - 94/100
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Stephan Asseo, eigenaar en wijnmaker bij L'Aventure Winery, begon in 1982 met het maken van wijn, na zijn opleiding aan L'Ecole Oenologique de Macon, Bourgogne, Frankrijk. In datzelfde jaar richtte Stephan Domaine de Courteillac op in Bordeaux. Hij en zijn familie kochten later Chateau Fleur Cardinal en Chateau Robin in de Cotes de Castillion, Bordeaux. In de daaropvolgende 15 jaar ontwikkelde Stephan zich tot een ambachtelijke wijnmaker met veeleisend vakmanschap en kreeg hij een reputatie als een "buitenbeen wijnmaker". Zijn ware wens was echter om innovatiever te zijn dan de AOC-wetgeving zou toestaan. Dit bracht hem, zijn vrouw Beatrice en zijn drie kinderen, waaronder zijn dochter Chloé, in 1996 op een zoektocht naar een geweldig terroir, waar hij zijn ideaal als wijnmaker kon nastreven. Na meer dan een jaar te hebben gezocht tussen 's werelds grootste wijnvelden, variërend van Zuid-Afrika tot Libanon, van Argentinië tot Napa, vonden ze Paso Robles. Stephan en Beatrice werden meteen "verliefd" op het unieke terroir van de westkant Paso Robles. De glooiende topografie van het Santa Lucia-gebergte, de diepe kalkrijke bodems en de maritieme invloeden van de beroemde Templeton Gap vormen samen een wijnland van wereldklasse, met het potentieel om enkele van 's werelds beste melanges te maken. Hier, in Paso Robles, begonnen Stephan en zijn gezin in 1998 aan hun avontuur "L'Aventure".
De geest van L'Aventure komt het duidelijkst naar voren in Stephan's "Paso Blends", zoals Optimus en Estate Cuvée. Beide wijnen zijn melanges van Syrah / Cabernet Sauvignon / Petit Verdot. In deze wijnen, evenals in onze Rhône blend Côte à Côte, verhoogt het mengen van premium druivensoorten de authenticiteit, complexiteit en balans van de wijnen. In deze avontuurlijke geest vinden we de toekomst van Paso Robles-wijnen ... geweldige, uitgebalanceerde rode melanges.
De L' Aventure Estate Optimus is een blend van 58% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon en 11% Petit Verdot. Het heeft een medium robijn-paarse kleur en pure aroma's van rode en zwarte bessen met aardse, herfstachtige accenten en een vleugje kruiden. De medium-bodied smaak is korrelig en fris, met een mooi bloemig parfum in de lange afdronk. De Franse wijnmaker Stephan Asseo heeft een uniek perspectief op het maken van wijn in Paso Robles, nadat hij 17 jaar wijn had gemaakt in Bordeaux voordat hij naar Californië verhuisde. “Ik ben hierheen verhuisd om meer vrijheid te hebben. Niet om appellatiewijn te maken, maar om mijn eigen interpretatie van mijn eigen terroir te maken, ”zegt hij. “In Bordeaux betekent een appellatie één wijnstijl. Ik hou van de creativiteit hier. In Paso schieten we in alle richtingen"
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afreken pagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
KEY POINTS
• Eigenaar Stephan Asseo is een van de meest invloedrijke wijnmakers in Californië
• Paso Robles wordt vaak de “Rhône” van Californië genoemd
• L'Aventure ligt ten westen van Paso Robles en profiteert van de frisheid van de oceaan
• Een uniek terroir gemaakt van kiezel- en kalkhoudende bodems op glooiende heuvels
• Estate Cuvee en Optimus hebben unieke melanges, met Syrah, Cabernet Sauv en Petit Verdot
• Zeer hoge beoordelingen (een paar 100 punten in het afgelopen decennium)
• Erg schaars en de xxport vertegenwoordigt 10% van de oogst
• Alleen 3 Négociants in Bordeaux die wijn mogen verdelen wereldwijd
• Er komt geen 2021 release om verouderingsproces te verlengen
• Betaalbare prijs in vergelijking met Napa Cult-wijnen
Een samenvatting van James Suckling’s over l’Aventure en Paso Roble
“PASO ROBLES’ DOBLE: FRESH AND BALANCED"
Although Paso Robles wines often come with high alcohol, that doesn’t stop producers from making fresh and balanced bottles. Leading producers such as L’Aventure […] found high-pitched balance with great intensity and phenolic ripeness that offset the heat, which is barely noticeable even with high alcohol levels. “To achieve the maturity of polyphenols, we need to keep the fruit longer on the vines because of the cool nights here” said Stephane Asseo of L’Aventure, in Paso’s Willow Creek district. “You have to put everything into context. We are in Paso, so we make Paso wines.” Asseo also stressed the importance of phenolic ripeness, saying it would be a mistake to harvest too early just for the sake of lower alcohol. “It is crucial to look at the maturity of polyphenols, not just Brix levels,” he said, referring to the measurement of sugar levels in grapes and wine. L’Aventure’s Paso Robles Willow Creek District Cote a Cote 2020, a blend of 45 percent grenache, 30 percent syrah and 25 percent mourvedre, was the standout among the wineries’ many blended wines and cabernet sauvignons.”
Verpakking opmerking | Doos |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Paso Robles |
Wijnhuis | L'Aventure Winery |
Druif | Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2035 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 95 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
The Wine Advocate
RP 95
A blend of 58% Syrah, 31% Cabernet Sauvignon and 11% Petit Verdot, the 2020 Optimus has a deep ruby color and a deep core of red and black cherries, chargrill, thyme, charcuterie and desiccated violet. The full-bodied palate is light on its feet with juicy acidity and approachable grainy tannins, and it has a long, layered finish.
Published: Dec 30, 2022
Rating
96+
Release Price
NA
Drink Date
2022 - 2040
Reviewed by
Erin Brooks
Issue Date
15th Mar 2022
Source
March 2022 Week 2, The Wine Advocate
The 2019 Estate Cuvée, a blend of 50% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon and 15% Petit Verdot, has a deep ruby-purple color and fragrant aromas of cassis, licorice, dried roses, leather and youthful new oak spice. The full-bodied palate is silky and uplifted, with fine, savory accents and a very long, mineral-driven finish. It deserves another 3-5 years in bottle and will be long lived in the cellar.
The 2018 Estate Cuvee checks 45% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon, 15% Petit Verdot brought up in 90% new French oak. Tasting like the straight Cab, yet with more sex appeal, it offers a huge nose of crème de cassis, white flowers, crushed stone, graphite, and crushed flowers. This carries to a full-bodied, gorgeously textured red with incredible balance, no hard edges, a thrilling mid-palate, and a great, great finish. It's going to benefit from 5-6 years of bottle age and keep for upwards of two decades or more. Hats off to winemaker Stephan Asseo on another incredible wine, as well as, I suspect the wine of the vintage.
Rating
(94 - 96)+
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Erin Brooks
Issue Date
6th Feb 2020
Source
February 2020 Week 1, The Wine Advocate
A barrel sample blended of 45% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon and 15% Petit Verdot aging in about 90% new oak, the 2018 Estate Cuvée has a very deep ruby-purple color and explodes to crème de cassis, black cherries, blueberry and boysenberry preserves with accents of violet, grilled lamb, dried thyme, coffee, soil and chocolate with exotic spices in the undercurrent. The full-bodied palate is incredibly pixelated and silky with very bold freshness and a long, layered finish. I can't wait to see taste this beauty from bottle.
French winemaker Stephan Asseo has a unique perspective on winemaking in Paso Robles, having made wine in Bordeaux for 17 years before relocating to California. “I moved here to have more freedom. Not to make appellation wine, but to make my own interpretation of my own terroir,” he says. “In Bordeaux, an appellation will mean one style of wine. I love the creativity here. In Paso, we’re shooting in every direction.”
Asseo has done a great job applying knowledge accrued in Bordeaux to the more laissez-faire environment of Paso Robles. “If I kept anything from Bordeaux, it’s the blending philosophy,” he says. L’Aventure has 60 planted acres, which Asseo divided into 50 separate blocks. “When I was planting, I really took advantage of the diversity here, the soils, the hills and their different exposures, different rootstocks and clones. Each plot produces something different, like big California babies or more elegant styles with fresh fruits. In my mind, the blend starts in the vineyard from those different styles. At the end, you have a nice patchwork. For example, in Paso the Petit Verdot, even when it’s fully ripe, is austere. But in the context of the blending philosophy, this austerity brings some classiness and some additional elegance to my Syrah and Cabernet Sauvignon.”
It was fascinating to taste the unfinished 2018s from their respective vessels, including new oak, neutral oak, concrete and amphorae. “More and more, I love amphorae,” he says, “especially when it’s Rhône grapes and especially for Grenache.” The wines from amphorae were fresh, pure and defined, providing a foil to those in new oak, and it’s easy to see how these fresher components positively influence the final blends. “We have high alcohol in Paso, but that’s the terroir,” he says, explaining that despite the heat, regularly cool nights maintain good natural acidity in the wines. “When you have high alcohol, you have to have that acidity for balance.” The 2018s are lovely so far and I look forward to seeing Asseo’s final blends from bottle.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
94
Drinking Window
2025 - 2031
From: Paso Robles: Boundless Diversity (May 2023)
The darkly floral 2020 Optimus impresses with a spicy blend of crushed black raspberries, dusty florals and olive tapenade. This is texturally thrilling and creamy in feel. Zesty acidity adds impressive energy, with depths of dark red fruits and savory spice that swirl throughout. It finishes incredibly long, communicating power and a classic tannic structure that frames the experience without slowing its momentum.
- By Eric Guido on March 2023
Passionate, focused on terroir, willing to experiment, deep and open-minded, Stephan Asseo of L'Aventure continues to be a force to be reckoned with in Paso Robles. Asseo went on about each wine, discussing the passion that inspired him and how the processes have evolved over time. This is the first address to stop at for lovers of a more classical or almost Bordeaux style. One gets a sense of purity and prestige from every bottle, mixed with a dose of Paso Robles power. The 2020s here are flat-out stunning. If there was any smoke taint, I could not detect it. They are beautifully structured and concentrated wines, with perfectly integrated oak and racy acidity to balance. If you’re visiting Paso Robles, don’t forget to check out Les Petites Canailles, one of the best restaurants in the area, along with a wine list to match. Les Petites Canailles is owned and operated by Julien and Courtney Asseo, Stephan’s son and daughter-in-law.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
94
Jeb Dunnuck - 94/100
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Stephan Asseo, eigenaar en wijnmaker bij L'Aventure Winery, begon in 1982 met het maken van wijn, na zijn opleiding aan L'Ecole Oenologique de Macon, Bourgogne, Frankrijk. In datzelfde jaar richtte Stephan Domaine de Courteillac op in Bordeaux. Hij en zijn familie kochten later Chateau Fleur Cardinal en Chateau Robin in de Cotes de Castillion, Bordeaux. In de daaropvolgende 15 jaar ontwikkelde Stephan zich tot een ambachtelijke wijnmaker met veeleisend vakmanschap en kreeg hij een reputatie als een "buitenbeen wijnmaker". Zijn ware wens was echter om innovatiever te zijn dan de AOC-wetgeving zou toestaan. Dit bracht hem, zijn vrouw Beatrice en zijn drie kinderen, waaronder zijn dochter Chloé, in 1996 op een zoektocht naar een geweldig terroir, waar hij zijn ideaal als wijnmaker kon nastreven. Na meer dan een jaar te hebben gezocht tussen 's werelds grootste wijnvelden, variërend van Zuid-Afrika tot Libanon, van Argentinië tot Napa, vonden ze Paso Robles. Stephan en Beatrice werden meteen "verliefd" op het unieke terroir van de westkant Paso Robles. De glooiende topografie van het Santa Lucia-gebergte, de diepe kalkrijke bodems en de maritieme invloeden van de beroemde Templeton Gap vormen samen een wijnland van wereldklasse, met het potentieel om enkele van 's werelds beste melanges te maken. Hier, in Paso Robles, begonnen Stephan en zijn gezin in 1998 aan hun avontuur "L'Aventure".
De geest van L'Aventure komt het duidelijkst naar voren in Stephan's "Paso Blends", zoals Optimus en Estate Cuvée. Beide wijnen zijn melanges van Syrah / Cabernet Sauvignon / Petit Verdot. In deze wijnen, evenals in onze Rhône blend Côte à Côte, verhoogt het mengen van premium druivensoorten de authenticiteit, complexiteit en balans van de wijnen. In deze avontuurlijke geest vinden we de toekomst van Paso Robles-wijnen ... geweldige, uitgebalanceerde rode melanges.