2020 Domaines Paul Mas Que Sera Sirah Shiraz

1 recensie
rotation
Nog 55 op voorraad
Nabestelling mogelijk Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 2-3 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Omschrijving

chevron-down

Domaines Paul Mas is opgericht in 1892. De huidige eigenaar is Jean-Claude Mas en deze is zonder twijfel de pionier op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers. Hubrecht Duijker noemt Jean-Claude Mas met recht een ‘wine wizard’ en bij Grandcruwijnen voeren wij als enige in Nederland ook de high end Grandcru's van Paul Mas.

De Paul Mas Que Sera Sirah is een hymne aan de Syrah uit de Languedoc. Men blend deze wijn van Shiraz druiven uit drie verschillende regio's (Nicole Estate in Montagnac, de uitlopers van de Montagne Noire en de Aude Upper Valley). Deze 100% Syrah komt van wijngaarden tussen 28 tot 45 jaar oud met zeezicht dus de zeebries zorgt voor een gezonde wijngaard. Om vroegtijdige gisting tegen te gaan wordt er in de nacht geoogst. De gisting wordt gedurende maximaal 5 dagen uitgevoerd bij 30 ° C bij een gecontroleerde temperatuur van 25 ° C. Na de gisting duurt de maceratie 30 dagen bij maximaal 25 ° C met een dagelijkse ompompen. Na maceratie wordt de wijn geperst met een pneumatische pers. De perswijn wordt gedeeltelijk gemengd met vrijloopsap. Na de malolactische gisting wordt 30% van de wijn in 225 liter Amerikaanse eiken vaten gedaan.

In het glas is de Que Sera Sirah granaatrood met violette reflecties. In de neus is deze syrah eerst kruidige met een balsamico-geur, daarna komen de aroma's van cassis, tabak en violet en beetje houtskool. In de mond is de wijn goed in balans met rijke en soepele tannines. Aroma's van rijp en bloemig fruit met een zoete en kruidige afdronk.

Serveer deze lekker en prettig wijn bijj 17 ° C . Perfect om als stand-alone glas van te genieten en is een prima begeleider bij gegrild rood vlees, biefstuk, sterke of mildere kazen. Deze Que Sera Sirah kan zonder problemen de komende 10 jaar perfect verouderen.

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Languedoc-Rousillon
Appellatie Pays d’Oc
Wijnhuis Paul Mas
Druif Syrah-Shiraz
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2020
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2030
Alcohol % 13.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Aards, Donker fruit, Droog, Fruitig, Kruidig, Soepel
Drink momenten Barbecue, Borrelen, Met vrienden, Open haard, Voor alledag

Wijnhuis

chevron-down

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi.

Een combinatie van wijn maken zoals dat in de Nieuwe Wereld gebeurt en vertrouwen op de tradities van de Oude Wereld om de wijnen een eigen, onderscheidend karakter te geven, met het oog scherp gericht op kwaliteit, dat is waar 'Les Domaines Paul Mas' voor staat. De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Toen Jean Claude Mas startte met het wijnmaken heeft hij zich direct helemaal eigen gemaakt in de wereld van de wijnbouw. Van de manieren van snoeien tot oogsten bij optimale rijpheid, met een open blik en vol passie ging hij onvermoeibaar aan het werk om iedere wijngaard nog verder te verbeteren. Jean Claude heeft een hekel aan chemische producten en heeft deze dus al jaren geleden in de ban gedaan. Zijn wijngaarden worden bewerkt met minimale interventie, en het merendeel wordt geheel biologisch bewerkt, zelfs ook de wijngaarden die (nog) geen certificatie hebben. Jean Claude Mas mag ook graag wat experimenteren. Hij onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe, sterke druivenrassen waarbij behandeling niet nodig is zoals Prior en Souvignier Gris. Ook irrigatie staat hoog op het prioriteitenlijstje van Jean Claude. Daarom werkt hij nu aan een nieuwe vorm van irrigatie, samen met irrigatie bedrijf Netafim, het belangrijkste irrigatie bedrijf ter wereld. Samen experimenteren zij momenteel in een Syrah-wijngaard met een irrigatiesysteem dat met hoge nauwkeurigheid de juiste hoeveelheid water kan toedienen.

De opmars van Domaines Paul Mas is toch wel echt een succesverhaal te noemen. De afgelopen 20 jaar groeit het wijnhuis van 35 naar maar liefst 850 hectare aan wijngaarden, die verspreid zijn over 15 verschillende domaines. Ieder jaar worden er zo'n 22 miljoen flessen geproduceerd, en deze worden in meer dan 70 landen wereldwijd verkocht.

Lees mee met een klein stukje historie vol dynamiek en ambitie over de huidige eigenaar en oprichter Jean Claude Mas, die nog altijd op zoek blijft naar uitdagingen en nieuwe innovaties. Ongeveer 20 jaar geleden erft Jean Claude 35 hectare van zijn vader en maakt hij zijn eerste wijnen. Het bleek het startschot te zijn naar veel meer...

2002: Jean Claude koopt Domaine Astruc. Tot die tijd werkte Jean Claude met gekochte druiven waarvan hij in zijn zo geliefde stijl -de moderne stijl- wijnen maakt.
2005: Lancering van de wijn-range 'Arrogant Frog' (herkenbaar aan de kikker met de Franse baret). Deze nieuwe, humorvolle, range wordt internationaal zeer gewaardeerd en blijkt een daverend succes.
2006: De aankoop van domaines Les Tannes en Teramas Astruc. In de hierop volgende jaren volgen er nog veel meer aankopen en worden er nieuwe wijngaarden aangeplant in prachtige terroirs, volgens innovatieve en biologische principes.
2011: Introductie 'Le Luxe Rural' beter bekend als de lijfspreuk van Jean Claude. De betekenis is ‘landelijke luxe’ waarbij wijn en producten van lokale afkomst centraal staan. In dit jaar wordt in navolging daarop ook nog eens het bijzondere restaurant Côté Mas geopend dat pal tussen de wijngaarden ligt.
2014: Introductie 'Signed by Jean Claude Mas'. Vanaf die tijd werd de handtekening van Jean Claude op het etiket van iedere fles toegevoegd. Jean Claude zei hierover: "Het duurde me 15 jaar om alle aspecten van het wijnmaken onder de knie te krijgen: van het bewerken van de wijngaarden tot de vinificatie, de marketing en het eindproduct. Vanaf dat moment voelde het juist om mijn handtekening op de flessen toe te voegen.”
2018: Oprichting Clos Astélia. Dit domein is voor Jean Claude een droom die uitkomt. Het 13 hectare tellende domein beschikt over de allernieuwste faciliteiten en wordt omringd door de meest prachtige terroirs.
2019: In de jaren 2010-2019 worden er diverse nieuwe domaines, in verschillende terroirs aangekocht. Jean Claude is grensverleggend bezig! Zo koopt hij in de Roussillon het schitterende Château Lauriga. Bij de zoektocht naar nieuwe domaines heeft Jean Claude altijd 2 soorten domaines voor ogen: wijnhuizen waar prachtige wijnen gemaakt kunnen worden met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, denk aan Domaine Astruc. En daarnaast domaines met wijngaarden in de meest bijzondere terroirs van de Languedoc-Roussillon, zoals bijvoorbeeld Château Lauriga in Roussillon.
Het doel is altijd geweest om de meest bijzondere terroirs van Languedoc-Roussillon in de spotlight te zetten voor het grote publiek door traditie te verbinden met een moderne manier van maken.
2020: Dit is het jaar van de top-cuvées die terroir-georiënteerd zijn. Jean Claude selecteert zijn mooiste terroirs en maakt daarvan een serie top-cuvées die het beste van de Languedoc laten zien, zoals de Laurinya en Clos Astélia.

Recensies

chevron-down

Klantenreviews

Beoordeling
star star star star star
fijne wijn
Gereviewd door Ron
fruitige lichte wijn
per pagina
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2020 Domaines Paul Mas Que Sera Sirah Shiraz
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Bijlagen

chevron-down
2022 Domaine les Verrieres Clos des Soutyères
2021 Château Capendu La Comelle
Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

14.01.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2022 Francis Ford Coppola Zinfandel Diamond collection

"Tried a bottle that was marked down. Went back and purchased 8 (eight) ..." Diamond Deb

Bekijk product recensie