2019 Sierra Cantabria Finca el Bosque Methusalem (5 liter)
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 5 ltr (14%) |
Drink venster | 2022 - 2037 |
Omschrijving
De El Bosque wijngaard is gelegen in San Vicente de la Sonsierra, La Rioja. Het is een hele kleine wijngaard van minder dan 1.5 HA (1.4820 Ha-3.66 acres) op een hoogte van 500 meter. De bodems is van kalkhoudende klei met een overvloed aan grind en kleine ronde stenen op het oppervlak. Jaar van plantage: 1973. Duurzame landbouwteelt, het toepassen van een wijnbouw met respect voor het milieu, volgens het bioritme van de plant. Biologische bemesting om de 2 jaar. De druiven worden natuurlijk handgeplukt en worden niet mechanisch ontsteelt maar iedere druif wordt met de hand met en zeer strenge selectie beoordeeld en en ook met de hand ontsteelt. Koude pre-fermentatieve maceratie bij 8 ° C gedurende 5 dagen. Gefermenteerd in Franse eikenhouten vaten bij 28oC met autochtone gist geselecteerd uit onze eigen wijngaarden. De maceratie op de huid duurt maar liefst 23 dagen.
De wijn rijpt in alle rust gedurende 18 maanden in nieuwe Franse (95%) en Midden-Europese (5%) Bordelaise eiken vaten.
Deze perfect wijn van het fraaie wijnhuis Sierra Cantabria, van de familie Eguren is prachtig van structuur en heeft een perfecte balans van kracht en elegantie. Het heeft een frisse fruitige aanzet met halfvol tot vol zwart fruit zoals bramen met een mooie maar niet overheersende eik ondersteuning met schitterende fluwelen Spaanse tannines en een superlange afdronk van vanille en zwart fruit. De volle smaak is sappig met stevige tannines en perfect geïntegreerde zuurgraad. Het knappe van de de Sierra Cantabria El Bosque is de ongelofelijke frisheid. De wijn is complex, fris en jong tegelijkertijd alsof je verse jonge tempranillo druiven proeft. Een soort van Bodybuilder onder een zijden gewaad.
Fantastische wijn in een methusalem van 5 liter in een originele houten kist van El Bosque. Nog lekkerder en nog langer houdbaar.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Rioja |
Appellatie | Rioja (Appellatie) |
Wijnhuis | Sierra Cantabria |
Druif | Cabernet Sauvignon, Merlot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 5 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 95 |
Vinous rating | 97 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard, Romantisch |
Wijnhuis
Het Spaanse wijnhuis Sierra Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren en is een van de prachtwijnhuizen van Hermanos Eguren. Sierra Cantabria ligt in de Rioja op een unieke locatie tussen de rivier de Ebro en de bergketen Sierra Cantabria. Het Sierra Cantabria-gebergte (1200m.) en de rivier de Ebro (350m.) zorgen voor een speciaal microklimaat met mediterrane en continentale kenmerken - zachte winters en zachte zomers, uniek voor wijnbouw. Aan de andere kant zorgt de thermische zomersprong (intense hitte gedurende de dag met frisse nachttemperaturen) voor een toename van het polyfenol gehalte, wat zorgt voor uitstekende kwaliteitswijnen met een onderscheidend karakter.
De wijngaarden van Bodega Sierra Cantabria liggen voornamelijk in de plaatsen San Vicente de la Sonsierra, Labastida en Laguardia, een gebied wat zeer bekend is voor de wijnbouw.
De Tempranillo-variëteit overheerst, samen met kleine hoeveelheden Garnacha, Viura en 'Hairy Tempranillo', die allemaal worden verbouwd in wijngaarden van ongeveer 35 jaar oud, hoewel er ook nog percelen tot 70 jaar oud bestaan.De oogst wordt elk jaar met de hand uitgevoerd, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de strenge selectie van de druiven die de ziel van de wijn zijn, en in optimale conditie moeten verkeren en waarbij rijpingsomstandigheden perfect moeten zijn. De zorgvuldige oogst wordt gevolgd door een grondige scheiding van de trossen, wat wordt gedaan op een selectietafel bij de ingang van de wijnmakerij. De wijnbereiding is gericht op minimale interventie in de wijnmakerij om het karakter van het terroir ten volle te respecteren