2018 Radio-Coteau Lemorel Sonoma Coast Zinfandel
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Jaar | 2018 |
Druif | Zinfandel |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2030 |
In de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
De Zinfandel Lemorel wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Deze Lemorel van Radio-Coteau is een prachtige expressie van het unieke karakter van een cool climate Zinfandel. Lemorel is een eerbetoon aan een pionierende wijnmakersfamilie, die onder andere de eerste Zinfandel druiven aan de Amerikaanse kust aanplantte.
Deze rode wijn heeft 22 maanden op hout gelegen en daarna nog een jaar in de fles. In de neus heeft deze prachtige cool climate zinfandel de typische Zinfandel-neus; donker fruit en rijpe zwarte kersen, gedroogde vijgen, frambozen en cranberry jam. In de mond is de wijn full-bodied en kruidig met hints van abrikoos verrast. Verder kruidig, bittere chocolade en kaneel - zoals een Zinfandel moet zijn. Onderscheidend is de mineraliteit, gedreven door hoge zuren en structuur.
Nu is de Lemorel Estate Zinfandel, vintage 2018 "ready to rock".
Radio-coteau verwierf in de zomer van 2012 een Historisch landgoed van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de Amerikaanse stad Occidental. Voor de drooglegging in de jaren 20 van de vorige eeuw heette het landgoed Joseph Morelli & Sons later stond deze wijngaard bekend onder de naam Lemorel winery, in 1892 werden de eerste wijnstokken aangeplant.
De wijngaard ligt op 234 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem welke bestaat uit zanderig leem, de overblijfselen van een oude zeebodem, vereerd vanwege uitstekende drainage en matige vruchtbaarheid. De wortels van de druivenstokken strekken zich laag in de ondergrond uit, waardoor ze tot laat in het groeiseizoen toegang hebben tot waterreserves, waardoor het mogelijk blijft om de oude wijnstokken Syrah en Zinfandel van 1946 voort te blijven planten. Het gebied ervaart gematigde regenval gedurende de wintermaanden en het algehele koele kustklimaat zorgt voor verlengde rijping en goede smaakontwikkeling.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Zinfandel |
Biologisch | Ja |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Login and Registration Form