2018 Radio-Coteau Lemorel Sonoma Coast Zinfandel

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Jaar | 2018 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2030 |
Lage voorraad
Nog maar 1 over
Omschrijving
In de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
De Zinfandel Lemorel wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Deze Lemorel van Radio-Coteau is een prachtige expressie van het unieke karakter van een cool climate Zinfandel. Lemorel is een eerbetoon aan een pionierende wijnmakersfamilie, die onder andere de eerste Zinfandel druiven aan de Amerikaanse kust aanplantte.
Deze rode wijn heeft 22 maanden op hout gelegen en daarna nog een jaar in de fles. In de neus heeft deze prachtige cool climate zinfandel de typische Zinfandel-neus; donker fruit en rijpe zwarte kersen, gedroogde vijgen, frambozen en cranberry jam. In de mond is de wijn full-bodied en kruidig met hints van abrikoos verrast. Verder kruidig, bittere chocolade en kaneel - zoals een Zinfandel moet zijn. Onderscheidend is de mineraliteit, gedreven door hoge zuren en structuur.
Nu is de Lemorel Estate Zinfandel, vintage 2018 "ready to rock".
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Zinfandel |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Professionele Recensies
Parker
Rating
90
Release Price
$60
Drink Date
2015 - 2019
Reviewed by
Robert M. Parker, Jr.
Issue Date
30th Dec 2014
Source
216, The Wine Advocate
The 2012 Zinfandel Lemorel comes from a dry-farmed, head-pruned vineyard planted in 1937 and 1946. It was aged 20 months in one-third new French oak pungeons and the rest in neutral barrels. Impressively rich with tart acids buttressing the briery, black and red fruits, this is a surprisingly elegant and stylish Zinfandel that has a Pinot Noir sensitivity. Consume it over the next 3-4 years. Eric Sussman has always done a terrific job with Zinfandel.
Eric Sussman has over a decade of experience at his Radio Coteau winery. All his fermentations are by indigenous yeasts, the SO2 regime is low, and the vineyards are either organically or biodynamically farmed. The gentle approach to winemaking is further evidenced by the fact that his wines are bottled without fining or filtration. Moreover, this Sonoma estate has generally kept its prices modest, especially given the quality of the wines.
90
$60
2015 - 2019
Robert M. Parker, Jr.
30th Dec 2014
216, The Wine Advocate
The 2012 Zinfandel Lemorel comes from a dry-farmed, head-pruned vineyard planted in 1937 and 1946. It was aged 20 months in one-third new French oak pungeons and the rest in neutral barrels. Impressively rich with tart acids buttressing the briery, black and red fruits, this is a surprisingly elegant and stylish Zinfandel that has a Pinot Noir sensitivity. Consume it over the next 3-4 years. Eric Sussman has always done a terrific job with Zinfandel.
Eric Sussman has over a decade of experience at his Radio Coteau winery. All his fermentations are by indigenous yeasts, the SO2 regime is low, and the vineyards are either organically or biodynamically farmed. The gentle approach to winemaking is further evidenced by the fact that his wines are bottled without fining or filtration. Moreover, this Sonoma estate has generally kept its prices modest, especially given the quality of the wines.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
In de zomer van 2012 verwierf Radio-Coteau een historische Estate Vineyard van 42 hectare en een ranch op een heuvel boven de stad Occidental. Oorspronkelijk heette het Joseph Morelli & Sons vóór de drooglegging het Lemorel-wijnhuis (zoals het later bekend werd) en dateert uit 1892, toen de eerste wijnstokken werden geplant. De estate ligt op 800 meter en heeft een zeer divers agro-ecosysteem dat is gevestigd op de gewaardeerde Goldridge-bodem. Men heeft nog de oude Syrah Zinfandel, weten tre behouden en hebben onlangs het bestaande areaal opnieuw geplant aan Pinot Noir en Chardonnay. Inmiddels behoort dit wijnhuis al tot de absolute top uit California - Mendocino
De Zinfandel Lemorel wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Deze Lemorel van Radio-Coteau is een prachtige expressie van het unieke karakter van een cool climate Zinfandel. Lemorel is een eerbetoon aan een pionierende wijnmakersfamilie, die onder andere de eerste Zinfandel druiven aan de Amerikaanse kust aanplantte.
Deze rode wijn heeft 22 maanden op hout gelegen en daarna nog een jaar in de fles. In de neus heeft deze prachtige cool climate zinfandel de typische Zinfandel-neus; donker fruit en rijpe zwarte kersen, gedroogde vijgen, frambozen en cranberry jam. In de mond is de wijn full-bodied en kruidig met hints van abrikoos verrast. Verder kruidig, bittere chocolade en kaneel - zoals een Zinfandel moet zijn. Onderscheidend is de mineraliteit, gedreven door hoge zuren en structuur.
Nu is de Lemorel Estate Zinfandel, vintage 2018 "ready to rock".
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Sonoma County |
Wijnhuis | Radio-Coteau |
Druif | Zinfandel |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2018 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2030 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 90 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Parker
Rating
90
Release Price
$60
Drink Date
2015 - 2019
Reviewed by
Robert M. Parker, Jr.
Issue Date
30th Dec 2014
Source
216, The Wine Advocate
The 2012 Zinfandel Lemorel comes from a dry-farmed, head-pruned vineyard planted in 1937 and 1946. It was aged 20 months in one-third new French oak pungeons and the rest in neutral barrels. Impressively rich with tart acids buttressing the briery, black and red fruits, this is a surprisingly elegant and stylish Zinfandel that has a Pinot Noir sensitivity. Consume it over the next 3-4 years. Eric Sussman has always done a terrific job with Zinfandel.
Eric Sussman has over a decade of experience at his Radio Coteau winery. All his fermentations are by indigenous yeasts, the SO2 regime is low, and the vineyards are either organically or biodynamically farmed. The gentle approach to winemaking is further evidenced by the fact that his wines are bottled without fining or filtration. Moreover, this Sonoma estate has generally kept its prices modest, especially given the quality of the wines.
90
$60
2015 - 2019
Robert M. Parker, Jr.
30th Dec 2014
216, The Wine Advocate
The 2012 Zinfandel Lemorel comes from a dry-farmed, head-pruned vineyard planted in 1937 and 1946. It was aged 20 months in one-third new French oak pungeons and the rest in neutral barrels. Impressively rich with tart acids buttressing the briery, black and red fruits, this is a surprisingly elegant and stylish Zinfandel that has a Pinot Noir sensitivity. Consume it over the next 3-4 years. Eric Sussman has always done a terrific job with Zinfandel.
Eric Sussman has over a decade of experience at his Radio Coteau winery. All his fermentations are by indigenous yeasts, the SO2 regime is low, and the vineyards are either organically or biodynamically farmed. The gentle approach to winemaking is further evidenced by the fact that his wines are bottled without fining or filtration. Moreover, this Sonoma estate has generally kept its prices modest, especially given the quality of the wines.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen