Filteren

Garganega

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Garganega druif

Dit is een Italiaanse druif, aangeplant rond het middeleeuwse stadje Soave. Hier worden mooie witte Soave-wijnen van gemaakt, waarbij minimaal 85% Garganega moet worden gebruikt, aangevuld met Pinot Bianco, Chardonnay, Trebbiano di Soave of Trebbiano di Toscana.

Iets verderop onder de zuidpunt van het Garda-Meer is de Garganega ook de basis van de Custoza. En in het oosten van de regio Veneto is het de druif voor de Gambellara.

Garganega is een laat rijpende variëteit die snel te veel produceert. De reden waarom Soave zo’n slechte naam heeft. Wordt deze onstuimig groeiende druif echter in toom gehouden zoals op de heuvels in het Soave classico gebied dan geeft ze mooie wijnen: delicaat, met hoge zuren en de typische aroma’s van citroen en amandel.

Hoe smaakt wijn van de Garganega druif?

Garganega wijn kenmerkt zich door z'n frisse aroma's van wilde bloemen, citrus en tonen van amandel. De wijnen hebben een goudgelige, amberachtige, kleur en zijn zeer goed te combineren met alles wat uit de zee komt.