Filteren

Robertson (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Robertson is een belangrijk wijngebied in Zuid-Afrika en is een van de belangrijkste wijnproducerende gebieden van Zuid-Afrika. Robertson, gelegen in de West-Kaap (meer specifiek de Breede River Valley), staat bekend om het produceren van rijke en intense wijnen. Het gebied is een van de heetste wijnproducerende regio's in de Westkaap, waardoor de druiven concentratie en diepte kunnen ontwikkelen.

Het Robertson-gebied is verzengend en droog en zou anders als te heet worden beschouwd voor wijnproductie. De afkoeling en de mogelijkheid om wijn te maken komt echter van de zeebries, aangezien de regio slechts 60 mijl van de oceaan verwijderd is. Het verkoelende effect van de oceaan zorgt ervoor dat de druiven een uitgebalanceerde hoeveelheid zuur behouden en overrijping voorkomen.

Als het om de bodem gaat, is het gebied rijk aan een breed scala aan bodemsoorten. Dankzij dit assortiment kan het gebied met succes en uniek een uitgebreid assortiment aan druivensoorten telen. De meeste van de hier geproduceerde wijnen zijn fruitgedreven en rijk met een aanzienlijke body en textuur. Daarnaast zijn er ook andere robuuste variëteiten, zoals Cabernet Sauvignon en Merlot welke ook te zien zijn in Robertson.

Wetshof