Western Cape

Weingut Wittmann
per pagina

De zonsopgang in het Zuid-Afrikaanse wijnland is misschien wel een van de mooiste locaties op aarde. Met zijn rood getinte bergen en glooiende wijngaarden, kustgebieden die twee oceanen begroeten en ruige kliffen, heeft de Westkaap - de belangrijkste wijnprovincie van Zuid-Afrika, die alle beste wijngebieden van het land omvat - enkele van 's werelds oudste bodems, een gunstig mediterraan klimaat en verkoelende winden.

Stellenbosch is de meest bekende West-Kaap-appellatie in het Zuid-Afrikaanse "Wine of Origin" - systeem, hoewel Swartland, Elgin en Constantia ook kritische successen hebben behaald. Chenin Blanc is de kenmerkende druif van de Kaap, maar blends in Bordeaux- en Rhône-stijl, evenals de "Cape Blend" (ongeveer 30% Pinotage gemengd met Bordeaux-variëteiten), behoren tot de best scorende bottelingen.

De West-Kaap is een van de negen provincies van Zuid-Afrika. Met 129.462 km² is het de vierde provincie en met een in 2018 geschat inwonertal van 6,6 miljoen inwoners is het de derde provincie. Twee derde van de bevolking woont in en rond de hoofdstad Kaapstad.