Monastrell
De Monastrell druif is een sterke soort met een dikke schil en ook wel bekend onder de naam MourvĆØdre. De Monastrell-druif heet MourvĆØdre in Frankrijk en wordt daar, behalve voor de krachtige wijnen van Bandol, ook gebruikt om de beste ChĆ¢teauneuf-du-Papes meer complexiteit en die zachtvlezige structuur om in te bijten te geven. De druif heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.
De Monastrell druif is een sterke soort met een dikke schil en ook wel bekend onder de naam MourvĆØdre. De Monastrell-druif heet MourvĆØdre in Frankrijk en wordt daar, behalve voor de krachtige wijnen van Bandol, ook gebruikt om de beste ChĆ¢teauneuf-du-Papes meer complexiteit en die zachtvlezige structuur om in te bijten te geven. De druif heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.
Hoe smaakt wijn van de Monastrell druif?
Monastrell druiven produceren intens fruitige, vlezige, aardse, alcoholrijke, evenwichtige wijnen met aroma's van zwarte bessen, bramen, leer en kruiden. De wijnen hebben daarnaast mooie, volle tannines. Deze wijnen zijn een uitstekende combinatie met vlees en wild