Filteren
Villa Sant Anna

Marlborough (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De regio Marlborough is de grootste en zeer bekende wijnregio van Nieuw-Zeeland en ligt op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland. In het jaar 1973 startte men met de aanplant van wijnstokken. De eerste wijnen uit het gebied waren zo succesvol dat de wijnbouw al zeer snel werd uitgebreid. In 2015 was Marlborough met zijn 23.000 hectare het grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland, waar in totaal ongeveer 35.000 hectare wijngaarden zijn.

Mede door het mooie klimaat met veel zon en weinig regen zijn de wijnen van uitstekende kwaliteit. Bijna 80% van alle wijn uit Nieuw-Zeeland komt uit wijnregio Marlborough. De Sauvignon Blancs uit het gebied behoren zelfs tot de beste van de wereld en is ook de meest aangeplante druif in het gebied met doorgaans uitgesproken en kruidige wijnen, met frisse zuren en duidelijk herkenbare aroma’s van tropisch fruit. Ook chardonnay en pinot noir worden veel verbouwd en worden veel gebruikt voor bubbelwijnen.

De bekendste subregio's zijn de Wairau vallei en de vallei van Awatare, waar wordt geïrrigeerd vanwege de lage neerslagcijfers. In de zomer is de gemiddelde dagtemperatuur zo'n 24°C maar de nachten koelen flink af waardoor de druiven beschikken over prachtige levendige, fruitige aroma’s.