Wijn uit Chili kopen. Natuurlijk bij Grandcruwijnen.nl

Venus la Universal
Proefdoos Wijnen 90+ Beoordelingen

Vanaf 13,90 11,49 van 14,95

Aan 62,11 51,33 van 66,80

per pagina

Chili, gelegen in Zuid-Amerika, is een van de nieuwe wereld wijnlanden en is het ideale land om een uitstekende wijn te verbouwen. Onder andere de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, de relatief gezien hoge vochtigheidsgraad van de oceaan en de vele zonuren zorgen voor de perfecte omstandigheden voor goede wijnbouw mogelijkheden. In Chili vindt u dan ook veel beroemde wijnhuizen, zoals bijvoorbeeld Marnier Lapostolle, Larose Trintaudon en Almaviva-Rothschild. Deze wijnhuizen dragen zorg voor de vele topwijnen die in dit land worden gemaakt.

De wijnen die in dit land worden gemaakt, komen veelal van de Franse druivenrassen, maar er is ook één druivenras, de Carmenère, die oorspronkelijk wel uit Frankrijk komt, maar nu veel meer wordt verbouwd in Chili. Dit komt omdat men lange tijd dacht dat de Carmenère, die in de 19e eeuw vanuit Bordeaux naar Chili kwam, uitgestorven was. Echter bleek in 1994 dat deze druif nog steeds bestond en in Chili groeide. Op dit moment is de Carmenère dus een Chileense specialiteit die smaakt naar een stevige Merlot.

In Chili vindt u 4 grote gebieden waar wijn geproduceerd wordt. Dit zijn Aconcagua, de Coquimbaregio, de Region Sur o Meridional en de Valle Central. Een van de beste van deze 4 is het wijngebied Aconcagua. Dit wijngebied wordt opgedeeld in 2 regio’s namelijk Valle de Casablanca en Valle del Aconcagua. De eerste regio is gelegen nabij zee en heeft een koel en vochtig klimaat. De tweede regio, Valle del Aconcagua is gelegen in een gebied dat omringd wordt door hoge bergen en u vindt hier dan ook een mediterraan klimaat. De druif die het meest wordt gebruikt voor de productie van wijn is de Cabernet Sauvignon. Deze druif wordt in 47% van de totale wijnproductie gebruikt. Cabernet Sauvignon, Carménère en Merlot zijn de populairste druiven die gebruikt worden voor het maken van rode wijn in Chili. De druiven die in Chili gebruikt worden voor witte wijn zijn vooral Sauvignon Blanc en Chardonnay.

Chileense wijnen online bestellen ? Bekijk ons aanbod wijnen uit Chili ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Kom gerust langs