Valle de Uco

Susana Balbo
2019 Susana Balbo Signature Malbec
25,95 21,45 Vanaf 23,95
2021 Susana Balbo BenMarco Malbec
20,95 17,31 Vanaf 19,95
per pagina

Valle de Uco, ook wel bekend als de Uco Valley, is wellicht de meest trendy wijnregio in Zuid-Amerika. Gelegen op 88 km ten zuiden van de stad Mendoza, aan de voet van de Andes. Ooit een gebied van boomgaarden, ontstonden hier slechts drie decennia geleden wijngaarden, allemaal voorzien van moderne wijnhuizen.

Dit dal strekt zich uit over de departementen Tunuyán, Tupungato en San Carlos, en ligt op hoogtes variërend van 850 m tot 1990 m. De unieke mix van koele temperaturen, arme kalkrijke bodems, goede drainage en constante briesjes zorgt voor robuuste wijnen met een hoge natuurlijke zuurgraad. Malbec, Chardonnay en Cabernet Franc gedijen goed onder deze omstandigheden! De Uco Valley herdefinieert de Argentijnse Malbec, en produceert wijnen op grote hoogte die barsten van levendige kleuren, geurige aroma's, frisse zuurgraad en rijke fruitigheid.

De combinatie van klimaat, bodems, hoogte en wijnmakers expertise heeft de Uco Valley naar de voorhoede van de Argentijnse wijnscene gestuwd. Met oude wijnstokken en nauwkeurige druiven/terroir combinaties kunnen de wijnen alleen maar sterker worden.