Filteren

Saint-Joseph

Geen producten gevonden voor deze selectie.

De regio Saint-Joseph heeft in een vrij korte tijd een grote transformatie ondergaan. Hoewel wijn al eeuwen wordt geproduceerd, heeft het pas in 1956 de appellatiestatus gekregen. Pas in 1980 werden witte druivensoorten eindelijk toegestaan ​​voor productie. In 1994 werd de appellatie geherstructureerd en in omvang vergroot van de oorspronkelijke 90 hectare (222 acres) tot 1.082 hectare (2.674 acres), waarmee het de op een na grootste appellatie in de noordelijke Rhône is.

Meer dan 90 procent van de wijn is rood gemaakt van de Syrah-druif. Het overige percentage is wit gemaakt van Marsanne en soms Roussanne. De beste druiven van de regio worden verbouwd in de wijngaarden met rijpe terrassen in de buurt van de heuvel van Hermitage, waar de wijnen een vergelijkbare maar lichtere stijl aannemen.

De Syrah-wijnen hebben klassieke aroma's en smaken van zwarte peper, violet en hartig geroosterd vlees. Tot 10 procent witte druiven worden meestal gemengd of gefermenteerd om een ​​licht bloemig kenmerk toe te voegen en tot matige tannines.

Rubinelli Vajol