Filteren

Garganega

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Garganega druif

Dit is een Italiaanse druif, aangeplant rond het middeleeuwse stadje Soave. Hier worden mooie witte Soave-wijnen van gemaakt, waarbij minimaal 85% Garganega moet worden gebruikt, aangevuld met Pinot Bianco, Chardonnay, Trebbiano di Soave of Trebbiano di Toscana.

Iets verderop onder de zuidpunt van het Garda-Meer is de Garganega ook de basis van de Custoza. En in het oosten van de regio Veneto is het de druif voor de Gambellara.

Garganega is een laat rijpende variëteit die snel te veel produceert. De reden waarom Soave zo’n slechte naam heeft. Wordt deze onstuimig groeiende druif echter in toom gehouden zoals op de heuvels in het Soave classico gebied dan geeft ze mooie wijnen: delicaat, met hoge zuren en de typische aroma’s van citroen en amandel.

 

Aroma's in Garganega druiven

Citroen, amandel, bloesem, jasmijn

Garganega

De Garganega druif is de 5e meest aangeplante witte druif van heel Italië. De druif komt oorspronkelijk uit het wijngebied van Veneto.

De Garganega druif wordt over het algemeen gezien geplukt tussen de derde week van september en half oktober. De exacte periode ligt heel erg aan de hoogte van de wijngaard waar de druif groeit en uiteraard door de producent en haar bedoelingen met de druif.

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat de Garganega druif waarschijnlijk soortgelijk is met de Grecanico. De Grecanico is een druif van Griekse afkomst, maar nu voornamelijk in Sicilië te vinden is.