Filteren

Houtgerijpt

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Jean Rijckaert, een gepassioneerde Belg, is in 1990 begonnen met het maken van wijn in de Mâconnais regio. Domaine Rijckaert werd door hem opgericht in 1998. Hij werd verliefd op de uitstekende terroirs van de Jura en kocht 4 hectare in het zuiden van Bourgogne, in Mâconnais. Zijn enthousiasme voor de Jura streek en zijn geloof in het potentieel van dit wijngebied, zorgde ervoor dat hij ook en 5,5 hectare in de Jura kocht, in Arbois. Elke regio heeft zijn eigen wijnkelder, zodat er zo dicht mogelijk bij de wijngaarden gewerkt kan worden. De wijn uit Mâconnais wordt gemaakt in Davayé en de wijnen uit de Jura worden gemaakt in Villette-Les-Arbois.

Het assortiment wordt uitgebreid met aangekochte wijnranken zoals Chablis en Côte Dór. Deze druiven worden, net zoals de druiven van het eigen domein, volledig zelf verwerkt, van oogst tot het bottelen en met grote precisie en zorg. In 2013 hebben Jean Rijckaert en Florent Rouve elkaar ontmoet, Waarna Jean het stokje langzaam is gaan doorgeven aan Florent. Florent studeerde landbouwtechniek, om zijn studie te kunnen bekostigen heeft Florent gewerkt in wijngaarden en wijnkelders. Hij werd gek op het proces van wijn maken en besloot om hier zijn carrière van te maken. Hij studeerde voor Oenoloog in Dijon en had verschillende banen hierna.Via zijn werk ontmoette hij Jean Rijckaert en deed zich de kans voor om zijn werkzaamheden in wijn maken voort te zetten. Al de Rijckaert wijnen staan bekend om hun elegantie. Ze zijn 'spot on', terroir gedreven en beschikken mede dankzij de hoger gelegen wijngaarden over een weldadige frisheid. Domaine Rijckaert werkt met lage opbrengsten, een trage en zachte persing en met wilde gisten van de eigen druiven. Dit alles met het doel om de typische kenmerken van de druif en de bodem uit te drukken.

Rijckaert