Filteren

Sherry

Sherry wijnen, Manzanilla en Sherry Azijn zijn trotse dragers van de Beschermde Oorsprongsbenaming (B.O.B.). Ze worden op een authentieke en traditionele wijze vervaardigd onder unieke bodem- en klimaatomstandigheden, wat hen onderscheidt en wordt bevestigd door Europese kwaliteitskeurmerken.

Sherry Wijn en Manzanilla: 3000 Jaar Oude Schatten

Sherry Wijnen en Manzanilla hebben een rijke traditie die teruggaat tot wel 3000 jaar. Het traditionele Criaderas en Solera systeem, de verscheidenheid aan druivensoorten en de unieke bodem en rijpingsprocessen zijn de ingrediënten die deze wijnen tot een natuurlijk wonder maken, met smaken die echt uniek zijn. Ze zijn geschikt voor elke gelegenheid, van aperitief tot diner, van traditionele tot experimentele gerechten.

Feiten over Sherry Wijnen: Antwoorden op Jouw Vragen

Een Bijzondere Witte Wijn: Sherry Wijnen zijn in wezen gerijpte witte wijnen met een scala aan kleuren, van licht tot donker. Serveer ze gekoeld in een witte wijnglas, vergelijkbaar met andere witte wijnen.

Drie Druivensoorten: Palomino-druif voor droge wijnen, Pedro Ximénez en Moscatel druiven voor zoete varianten.

Uniek Productieproces: De wijnen worden volgens het traditionele Criaderas en Solera systeem vervaardigd, waarbij wijnen uit verschillende jaargangen worden gecombineerd.

Rijping: De rijping in Amerikaanse eiken vaten bepaalt het smaakprofiel. Er zijn twee soorten rijping: Biologische rijping met "flor" en oxidatieve rijping zonder "flor."

Flor: Deze gistsoort verandert en verrijkt de wijn en beschermt deze tegelijkertijd tegen oxidatie. Flor is een opmerkelijk oenologisch wonder van Sherry.

Sherry bij Grandcruwijnen

Rey Fernando De Castilla