Filteren
Rey Fernando De Castilla

Sherry

Sherry wijnen, Manzanilla en Sherry Azijn zijn producten met Beschermde Oorsprongsbenaming (B.O.B.). Ze kenmerken zich doordat ze op een authentieke en traditionele manier, onder unieke bodem- en klimaatomstandigheden, zijn geproduceerd. Dat verleent ze een onderscheidend karakter, bevestigd door de Europese kwaliteitskeurmerken. Sherry Wijnen en Manzanilla, zijn met hun 3000 jarige traditie één van de grote wijnjuwelen van de wereld. Het traditionele Criaderas en Solera systeem, de verschillende druivensoorten, een unieke bodem en rijping, zijn de ingrediënten die deze wijnen tot een buitengewoon natuurlijk fenomeen maken. Unieke smaken. Het zijn perfecte wijnen voor iedere gelegenheid, van aperitief tot diner, van de traditionele- tot de experimentele keuken. 

Feiten over Sherry Wijnen:

EEN HEEL BIJZONDERE WITTE WIJN: Sherry Wijnen zijn in hun essentie gerijpte witte wijnen. Ze hebben een breed scala aan kleuren, van heel licht tot donker. Volg dus bij twijfel over het serveren hetzelfde uitgangspunt als bij andere witte wijnen en drink ze goed gekoeld in een witte wijnglas.

DRIE DRUIVENSOORTEN: Palomino druif voor droge wijnen. Pedro Ximénez en Moscatel druiven voor zoete wijnen.

UNIEK PRODUCTIEPROCES: De wijnen worden volgens het traditionele Criaderas en Solera systeem geproduceerd. Een rijpingssysteem dat wijnen uit verschillenden jaargangen met elkaar combineert.

RIJPING: De rijping is de evolutie van de wijnen in houten vaten van Amerikaanse eiken en bepaalt hun organoleptisch profiel. Er zijn twee soorten rijping:Biologische rijping: rijping onder “flor“ Oxidatieve rijping: rijping zonder “flor”

Flor: Een gistsoort die de wijn verandert en verrijkt en hem tegelijkertijd beschermt tegen oxidatie. De flor is een van de opmerkelijkste oenologische wonderen van Sherry.

Voor meer uitgebereide informatie over alle soorten sherry en hoe deze wordt geproduceerd: Alles over sherry