Semillon
De Sémillon is een witte druif en levert wijnen op met veel extract en weinig zuren. Hier is alles wat je moet weten over deze druif:
Afkomst van De Sémillon
De oorsprong van Semillon is terug te voeren op Bordeaux, Frankrijk, waar het vaak wordt gemengd met Sauvignon Blanc om witte Bordeaux-wijnen te maken. Het wordt ook geteeld in andere regio's van Frankrijk, Australië,...
De Sémillon is een witte druif en levert wijnen op met veel extract en weinig zuren. Hier is alles wat je moet weten over deze druif:
Afkomst van De Sémillon
De oorsprong van Semillon is terug te voeren op Bordeaux, Frankrijk, waar het vaak wordt gemengd met Sauvignon Blanc om witte Bordeaux-wijnen te maken. Het wordt ook geteeld in andere regio's van Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.
De smaak en stijl van Semillon
Semillon wordt gebruikt om zowel droge als zoete wijnen te produceren. In Bordeaux worden er vaak droge, eikenhouten wijnen van gemaakt met een rijke textuur en complexiteit. In regio's als Hunter Valley in Australië wordt het gebruikt om heerlijke, botrytiseerde dessertwijnen met honingzoete smaken te maken. Semillon-wijnen hebben doorgaans een medium tot volle body met smaken van citroen, peer, appel en soms tropisch fruit zoals mango en ananas. Naarmate de wijn ouder wordt, kan hij complexe aroma's van honing, noten en toast ontwikkelen. Semillon staat bekend om zijn lage tot matige zuurgraad, waardoor hij een zacht en rond mondgevoel heeft.
Droge Semillon past goed bij zeevruchten, kip en salades, terwijl zoetere stijlen een aanvulling vormen op desserts zoals fruittaarten en kazen. Ook kan het een prima match zijn bij pittige Aziatische gerechten.
De Sémillon is een witte druif en levert wijnen op met veel extract en weinig zuren. Hier is alles wat je moet weten over deze druif:
Afkomst van De Sémillon
De oorsprong van Semillon is terug te voeren op Bordeaux, Frankrijk, waar het vaak wordt gemengd met Sauvignon Blanc om witte Bordeaux-wijnen te maken. Het wordt ook geteeld in andere regio's van Frankrijk, Australië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten.
De smaak en stijl van Semillon
Semillon wordt gebruikt om zowel droge als zoete wijnen te produceren. In Bordeaux worden er vaak droge, eikenhouten wijnen van gemaakt met een rijke textuur en complexiteit. In regio's als Hunter Valley in Australië wordt het gebruikt om heerlijke, botrytiseerde dessertwijnen met honingzoete smaken te maken. Semillon-wijnen hebben doorgaans een medium tot volle body met smaken van citroen, peer, appel en soms tropisch fruit zoals mango en ananas. Naarmate de wijn ouder wordt, kan hij complexe aroma's van honing, noten en toast ontwikkelen. Semillon staat bekend om zijn lage tot matige zuurgraad, waardoor hij een zacht en rond mondgevoel heeft.
Droge Semillon past goed bij zeevruchten, kip en salades, terwijl zoetere stijlen een aanvulling vormen op desserts zoals fruittaarten en kazen. Ook kan het een prima match zijn bij pittige Aziatische gerechten.