Mourvedre
Mourvèdre is een van oorsprong Catalaanse druivensoort, die in het Catalaans mataro wordt genoemd, maar het meest bekend is onder de naam monastrell. Deze druif onderscheidt zich door haar kwalitatief goede tannine die rode wijn een lange levensduur geeft. Ze heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.
Mourvèdre is een van oorsprong Catalaanse druivensoort, die in het Catalaans mataro wordt genoemd, maar het meest bekend is onder de naam monastrell. Deze druif onderscheidt zich door haar kwalitatief goede tannine die rode wijn een lange levensduur geeft. Ze heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.
Hoe smaakt wijn van de Mourvedre druif?
Mourvedre druiven produceren intens fruitige, vlezige, aardse, alcoholrijke, evenwichtige wijnen met aroma's van zwarte bessen, bramen, leer en kruiden. De wijnen hebben daarnaast mooie, volle tannines.
Mourvèdre is een van oorsprong Catalaanse druivensoort, die in het Catalaans mataro wordt genoemd, maar het meest bekend is onder de naam monastrell. Deze druif onderscheidt zich door haar kwalitatief goede tannine die rode wijn een lange levensduur geeft. Ze heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.
Hoe smaakt wijn van de Mourvedre druif?
Mourvedre druiven produceren intens fruitige, vlezige, aardse, alcoholrijke, evenwichtige wijnen met aroma's van zwarte bessen, bramen, leer en kruiden. De wijnen hebben daarnaast mooie, volle tannines.