Filteren
Pfeffingen

Scheurebe

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Scheurebe Trauben

 

Scheurebe wijnen online kopen

De Scheurebe-druif is een kruising van Riesling en de Bukettrebe-druif. Aangezien het een van de meer populaire aromatische variëteiten is, is het een gevestigde waarde in veel Duitse wijnregio's, maar wordt het ook in Oostenrijk gekweekt onder de naam Sämling 88.

Als u op zoek bent naar een wijn met een uitgesproken zuurgraad en een smaak die doet denken aan zwarte bessen, perzik en rijpe peer, dan zijn Scheurebe-wijnen de juiste keuze. Het wordt vaak gefermenteerd als een nobel snoepje, maar ook als een droge wijn in Duitsland, dat steeds populairder wordt. Het karakter van de druif lijkt vanwege zijn oorsprong op Riesling, hoewel het iets minder zuur is en de neiging heeft meer onhandig te zijn. Een ander ding dat deze twee druiven gemeen hebben, is de terroir-variatie.

Scheurebe wordt de enige nieuwe variëteit van Duitse afkomst genoemd en wordt geacht aandacht te verdienen voor de kwaliteit van zijn wijnen. Deze wijnen passen goed bij kaas, maar ook als stimulerend, verfrissend aperitief of gewoon als zomerterraswijn.