Zweigelt
Zweigelt is een blauwe druif die in 1922 ontwikkeld is door Fritz Zweigelt van het Federale Instituut voor Wijncultuur in Klosterneuburg, Oostenrijk. Het is een kruising van de St. Laurent en Blaufränkischdruiven. Het is de meest voorkomende blauwe druif in de Oostenrijkse wijnbouw. In 2008 besloeg het areaal aldaar 6512 hectare. Ook wordt zij in Hongarije, Duitsland en Canada verbouwd.
Zweigelt is een blauwe druif die in 1922 ontwikkeld is door Fritz Zweigelt van het Federale Instituut voor Wijncultuur in Klosterneuburg, Oostenrijk. Het is een kruising van de St. Laurent en Blaufränkischdruiven. Het is de meest voorkomende blauwe druif in de Oostenrijkse wijnbouw. In 2008 besloeg het areaal aldaar 6512 hectare. Ook wordt zij in Hongarije, Duitsland en Canada verbouwd.
Hoe smaakt wijn van de Zweigelt druif?
De fruitige smaken die in de zweigelt zitten lijken op de smaken van rood fruit. Kersen, zwarte bessen en bij niet-houtgerijpte wijnen van de zweigelt past ook de smaak van bramen. De rode wijnen van de zweigelt zijn stevige wijnen die vol van smaak zijn met mooie milde zuren.
Zweigelt is een blauwe druif die in 1922 ontwikkeld is door Fritz Zweigelt van het Federale Instituut voor Wijncultuur in Klosterneuburg, Oostenrijk. Het is een kruising van de St. Laurent en Blaufränkischdruiven. Het is de meest voorkomende blauwe druif in de Oostenrijkse wijnbouw. In 2008 besloeg het areaal aldaar 6512 hectare. Ook wordt zij in Hongarije, Duitsland en Canada verbouwd.
Hoe smaakt wijn van de Zweigelt druif?
De fruitige smaken die in de zweigelt zitten lijken op de smaken van rood fruit. Kersen, zwarte bessen en bij niet-houtgerijpte wijnen van de zweigelt past ook de smaak van bramen. De rode wijnen van de zweigelt zijn stevige wijnen die vol van smaak zijn met mooie milde zuren.