Filteren

Australië

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Australië is, vergeleken met Europa, een nieuw wijnland dat bekend staat om haar innoverende inspirerende wijnproducenten. Van de wijn die hier geproduceerd en geëxporteerd wordt heeft ongeveer 60% een heerlijk fruitig en karaktervolle smaak. Hoewel het grootste deel van Australië te warm is voor een goede wijnbouwgrond, vindt u de meeste en grootste wijngebieden in het Zuiden van Australië. Het warme klimaat in Australië heeft echter wel een voordeel, zo kunnen de druiven die worden gebruikt voor het produceren van wijnen goed rijpen en dat levert een heerlijke zachte en gulle wijn op.

De meeste druivenrassen die hier gebruikt worden zijn de Franse druivenrassen. Om een voorbeeld te noemen, voor een witte wijn is vooral de Chardonnay druif erg populair. De wijnboeren uit Australië hoeven zich niet te houden aan bepaalde druivenrassen. Ze mogen zelf kiezen welke druiven zij verbouwen en met welke technieken ze dit doen. Daarom is de herkomst van de wijn of de streek waar de wijn wordt verbouwd niet het belangrijkste, maar is het in Australië, als je een goede wijn wilt produceren, juist belangrijk om de druiven op tijd te plukken.

De wijnen die geproduceerd worden in Australië komen vaak uit de wijngebieden West-Australië, Nieuw-Zuid-Wales, Victoria en Zuid-Australië. Ongeveer 25% van de wijnproductie in Australië wordt geproduceerd in Nieuw-Zuid-Wales. Dit gebied beschikt over 16.000 hectare wijn, wat erg weinig is vergeleken met de in totaal 110.623 hectare wijnbouwgrond in heel Australië. Toch komen de eerste exportwijnen uit dit wijngebied en werd in Nieuw-Zuid-Wales de eerste wijnstok geplaatst. Het belangrijkste druivenras waar veel rode wijn uit Australië van gemaakt wordt is de Shiraz. Deze wijn met zijn geheel eigen identiteit wordt gekarakteriseerd door het rijpe fruit dat men hiervoor gebruikt. Het belangrijkste wijngebied in Australië is Zuid-Australië. Hier komt ongeveer de helft van alle wijnen uit Australië vandaan. In dit gebied is het mogelijk om veel verschillende soorten wijn te produceren, dit komt doordat er in Zuid-Australië veel microklimaten voorkomen. In de meest productieve wijnregio van Australië, Riverland, worden veelal betaalbare wijnen geproduceerd die door toevoeging van houtsnippers een bepaalde smaak krijgen die erg goed verkocht wordt. We hebben bij Grandcruwijnen.nl een aantal zeer fameuze Australische wijnhuizen zoals Penfolds, Moss Wood en Castagna Vineyard.

Perrin