Macabeo
De Macabeo druif
De viura – ook wel bekend als macabeo – is een witte van origine Spaanse druivensoort, die vooral daar en in mindere mate in Frankrijk wordt verbouwd. Het is een kruising tussen de heben en de brustiano faux.
In Spanje wordt deze druif verbouwd op meer dan 30.000 hectare, waaronder vooral in...
De Macabeo druif
De viura – ook wel bekend als macabeo – is een witte van origine Spaanse druivensoort, die vooral daar en in mindere mate in Frankrijk wordt verbouwd. Het is een kruising tussen de heben en de brustiano faux.
In Spanje wordt deze druif verbouwd op meer dan 30.000 hectare, waaronder vooral in de La Rioja, rondom Valencia en Catalonië. Er wordt zowel zuivere wijn dan wel wijn met andere druivensoorten gemengd mee gemaakt. Ook wordt deze druif veel in Cava toegepast. Dan dikwijls gemengd met de xarel·lo en parellada. In de streken van Catalonië wordt de druif macabeu genoemd.
In Frankrijk komt de druif in enkele zuidelijker gelegen wijnstreken voor. Zo'n 3.000 hectare.
Hoe smaakt wijn van de Macabeo druif?
Zacht en licht van smaak zijn de kenmerken van de wijnen die van de Macabeo worden gemaakt. Naast honingmeloen zit in deze witte wijnen ook de tonen van grapefruit en limoen. Deze tonen geven de wijn extra smaak. Kort samengevat zijn de Macabeo-wijnen droog, fruitig, licht en fris.
De Macabeo druif
De viura – ook wel bekend als macabeo – is een witte van origine Spaanse druivensoort, die vooral daar en in mindere mate in Frankrijk wordt verbouwd. Het is een kruising tussen de heben en de brustiano faux.
In Spanje wordt deze druif verbouwd op meer dan 30.000 hectare, waaronder vooral in de La Rioja, rondom Valencia en Catalonië. Er wordt zowel zuivere wijn dan wel wijn met andere druivensoorten gemengd mee gemaakt. Ook wordt deze druif veel in Cava toegepast. Dan dikwijls gemengd met de xarel·lo en parellada. In de streken van Catalonië wordt de druif macabeu genoemd.
In Frankrijk komt de druif in enkele zuidelijker gelegen wijnstreken voor. Zo'n 3.000 hectare.
Hoe smaakt wijn van de Macabeo druif?
Zacht en licht van smaak zijn de kenmerken van de wijnen die van de Macabeo worden gemaakt. Naast honingmeloen zit in deze witte wijnen ook de tonen van grapefruit en limoen. Deze tonen geven de wijn extra smaak. Kort samengevat zijn de Macabeo-wijnen droog, fruitig, licht en fris.