Filteren

Corvina

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Corvina druif

De wijnen zijn zacht en licht en hebben niet veel kleur of tannine. De wijnen zijn daarentegen lekker fruitig en geparfumeerd met aroma's van kersen en bloemen.

Aroma's in Corvina druiven

Aardbeien, bloemen en kers

Corvina

De Corvina is een blauwe druif en is de belangrijkste druif van Valpolicella die al honderden jaren voorkomt in het wijngebied van Veneto.

De Corvina druif wordt gekenmerkt door haar aromatisch fruitigheid: aardbeien, kersen en zwarte peper. De dikke schil beschermt deze laat rijpende druif tegen schimmel en maat hem ook geschikt voor het indrogen t.b.v de Amarone.

De druif wordt in de valleien waar zij groeit vaak over geproduceerd in verband met haar sterkte. De kwaliteit is hierdoor wispelturig en er is een reële kans aanwezig dat er een wijn uit voortkomt die middelmatig is met een korte levensduur. Als de druif echter gecultiveerd wordt met de juiste zorg krijgt zij meer concentratie en komt er een wijn uit voort die een middel tot zeer lange levensduur heeft. Denk aan de Amarone die er een jaar of tien over doet om echt lekker te worden.

De Corvina druif rijpt in vergelijking met andere druiven redelijk laat en haar dikkere schil zorgt voor een goede weerstand tegen schimmels.

Corvina is de voornaamste druif voor Valpolicella en Badolino wijnen. 

Paul Mas