Filteren

Rood fruit

Pago de los Capellanes ligt bij het dorpje Pedrosa de Duera in het hart van de Ribera del Duero. Een gebied van de Kapelaans dat wordt gevormd door stukken land met aanplant van olijf- of druifgewas. Het gaat hier duidelijk om een gebied met een eigen wijngeschiedenis. Pago de los Capellanes begon ooit met een aantal tinto fino (tempranillo) wijnranken. Na jarenlang klonen van de beste druiven van die oogst, bezit het bedrijf inmiddels 100 hectare aan wijngaarden en behoort het tot de top van de DO. Kwaliteit staat voorop en wordt behouden door een strenge selectie in de gaard, tijdens het proces van klonen en in de kelder.

De 100 hectare is verdeeld over 35 percelen, ieder perceel heeft een eigen aanpak. Rond de oogstperiode wordt er tweemaal daags een sample genomen van het fruit om de rijpheid en de evolutie vast te stellen. De dagtemperatuur van 25°C met de contrasterende 5°C in de nacht geeft de wijn rijpheid, meer kleur, zachte tannine en vooral een goede zuurstructuur. In de enorme ondergrondse kelder, die net zo imposant is aangelegd als een catacombe, rijpen de wijnen tot maximaal drie jaar. De indrukwekkende lange rijen van Franse houten vaten liggen tot op de millimeter nauwkeurig opgesteld. Hier wordt serieus gerijpt, daar bestaat geen twijfel over.

De Pago de los Capellanes wijnen hebben een ziel en spreken voor zichzelf. Van de jonge wijn tot aan de cru’s. El Nogal en El Picón zijn het echte werk: vers sap, romige mondgevoel, een lengte tot in dagen en een verteerbaarheid die maakt dat je pardoes het glas bijvult.

Pago de Los Capellanes