Filteren

Breedekloof

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het wijngebied Breedekloof ligt in de provincie West-Kaap van Zuid-Afrika, bekend om zijn pittoreske landschappen en aanzienlijke wijnproductie. Breedekloof ligt in het grotere wijngebied van de West-Kaap, een van de meest prominente wijnproducerende gebieden van Zuid-Afrika. Het ligt in de Breede River Valley, ten noordwesten van Kaapstad. De vallei is omgeven door bergketens, waardoor een breed scala aan microklimaten ontstaat die zeer geschikt zijn voor de wijnbouw.

Meer informatie over de regio Breedkloof

Het wijngebied Breedekloof profiteert van een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en koele, natte winters. Dit klimaat, samen met de aanwezigheid van de Breede-rivier, biedt ideale omstandigheden voor de druiventeelt. De temperatuurschommelingen tussen dag en nacht dragen bij aan de ontwikkeling van complexe smaken in de druiven. De regio staat bekend om de productie van een breed scala aan druivensoorten, zowel wit als rood. Enkele van de prominente witte druivensoorten zijn Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay en Muscat. Voor rode wijnen worden gewoonlijk Shiraz (Syrah), Cabernet Sauvignon, Pinotage en Merlot verbouwd. Breedekloof staat vooral bekend om zijn Chenin Blanc-wijnen, die vaak een evenwicht vertonen tussen frisse zuurgraad en fruitige smaken. De Chenin Blanc-wijnen uit de regio staan hoog aangeschreven en hebben internationale bekendheid gekregen.

De wijnstreek Breedekloof herbergt talloze wijnhuizen, waarvan er vele proeverijen en rondleidingen aanbieden. Enkele opmerkelijke wijnhuizen in de omgeving zijn onder meer Botha Cellar, Badsberg Wine Cellar, Opstal Estate en Du Toitskloof Wines. Deze wijnhuizen produceren een verscheidenheid aan wijnstijlen en laten de diversiteit van het terroir van de regio zien. De regio Breedekloof beschikt over een breed scala aan bodems, van alluviale bodems langs de rivieroevers tot zandgronden en rotspartijen. Dit gevarieerde terroir maakt de teelt van verschillende druivensoorten mogelijk en draagt bij aan de complexiteit van de wijnen die in de regio worden geproduceerd. De wijnen van Breedekloof bestrijken een spectrum aan stijlen, van frisse en aromatische witte wijnen tot rijke en volle rode wijnen. De regio staat bekend om de productie van zowel stille als mousserende wijnen, waaronder Methode Cap Classique (MCC), de traditionele Zuid-Afrikaanse productiemethode voor mousserende wijn. Naast het wijnaanbod staat Breedekloof bekend om zijn schilderachtige landschappen, waaronder met wijngaarden bedekte heuvels en bergachtige achtergronden. Deze natuurlijke schoonheid maakt het een gewilde bestemming voor wijntoerisme en liefhebbers van het buitenleven. Breedekloof heeft, net als veel andere Zuid-Afrikaanse wijnregio's, erkenning gekregen voor zijn kwaliteitswijnen op zowel het binnenlandse als het internationale toneel. De diverse druiventeelt- en wijntradities dragen bij aan de betekenis van de regio in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

Welke druiven worden gebruikt in Breedkloof?


De wijnregio Breedekloof in Zuid-Afrika cultiveert een verscheidenheid aan druivensoorten voor de wijnbereiding, die het gevarieerde terroir van de regio en het vermogen om een breed scala aan wijnstijlen te produceren weerspiegelen. Enkele van de belangrijkste druivensoorten die in Breedekloof worden gebruikt, zijn onder meer:

Chenin Blanc: Chenin Blanc is een vlaggenschip van de witte druivensoort in Breedekloof en wordt algemeen beschouwd als een van de sterke punten van de regio. De druif gedijt goed in het mediterrane klimaat van het gebied en staat bekend om het produceren van wijnen met een balans tussen levendige zuurgraad en fruitige smaken. De Chenin Blanc-wijnen van Breedekloof zijn vaak fris, verfrissend en vertonen een scala aan fruitkenmerken.

Sauvignon Blanc: Sauvignon Blanc is een andere populaire witte druivensoort die in de regio wordt geteeld. Het produceert aromatische en pittige witte wijnen met tonen van citrus, gras en soms tropisch fruit. De koele nachten en warme dagen in Breedekloof dragen bij aan de ontwikkeling van levendige Sauvignon Blanc-wijnen.

Chardonnay: Chardonnay-wijnstokken worden ook aangeplant in Breedekloof. De Chardonnay-wijnen uit de regio variëren in stijl, waarbij sommige wijnmakers de voorkeur geven aan een meer frisse, niet-geëakte aanpak, terwijl andere vollere, eikenhouten Chardonnays produceren.

Shiraz (Syrah): Voor rode wijnen is Shiraz, in veel delen van de wereld bekend als Syrah, een van de dominante druivensoorten in Breedekloof. De Shiraz-wijnen uit de regio staan bekend om hun rijke, rijpe fruitsmaken, kruiden en een vleugje zwarte peper. Deze wijnen vertonen vaak een goede structuur en diepgang.

Cabernet Sauvignon: Cabernet Sauvignon is een andere belangrijke rode druivensoort die in Breedekloof wordt verbouwd. Het staat bekend om het produceren van volle en tanninerijke wijnen met donkere fruitsmaken en het potentieel voor veroudering.

Pinotage: Pinotage, een Zuid-Afrikaanse druivensoort, wordt ook in de regio verbouwd. Het resulteert doorgaans in medium tot volle rode wijnen met kenmerken van donker fruit en een unieke rokerige, aardse toon.

Merlot: Merlot-wijnstokken worden geplant in Breedekloof en dragen bij aan de productie van zachtere, fruitige rode wijnen die vaak worden gebruikt in blends of als cépagewijnen.

Andere variëteiten: Naast de genoemde druivensoorten experimenteren sommige wijnmakers in Breedekloof met andere variëteiten, zowel lokaal als internationaal, om verschillende wijnstijlen en -uitdrukkingen te verkennen.

De diversiteit aan druivensoorten en het uitgesproken terroir van Breedekloof dragen bij aan een breed scala aan wijnstijlen, van frisse en aromatische witte wijnen tot robuuste en smaakvolle rode wijnen. De wijnen uit de regio krijgen steeds meer erkenning vanwege hun kwaliteit, waardoor het een belangrijke speler is in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

Hoe zit het met de subregio's van Breedekloof?

Breedekloof is een wijnproducerende regio in Zuid-Afrika die bekend staat om zijn uitstekende wijnen en adembenemende natuurlijke schoonheid. Dit wijngebied ligt in de provincie West-Kaap en maakt deel uit van de grotere Worcester Wine and Olive Route. De Breedekloof Wine Valley is verdeeld in verschillende subregio's, elk met zijn unieke kenmerken en terroir. Hier zijn enkele belangrijke subregio's binnen Breedekloof:

Rawsonville: Rawsonville is een van de bekendste subregio's in Breedekloof. Het profiteert van een breed scala aan grondsoorten en klimatologische omstandigheden, waardoor het ideaal is voor de teelt van een verscheidenheid aan druivensoorten. De Breede-rivier stroomt door dit gebied en levert water voor irrigatie en draagt bij aan de vruchtbare gronden in de regio. Enkele van de meest voorkomende druivensoorten die in Rawsonville worden geteeld, zijn Chenin Blanc, Chardonnay en Shiraz.

Slanghoek: De Slanghoek-vallei staat bekend om zijn dramatische bergachtige terrein, dat een aanzienlijke invloed heeft op het microklimaat in deze subregio. De vallei wordt omringd door de Slanghoek en Hex River Mountains, die de wijngaarden beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Slanghoek staat bekend om het produceren van witte wijnen van hoge kwaliteit, met name Chenin Blanc en Sauvignon Blanc.

Goudini: Goudini ligt aan de oostkant van Breedekloof en kenmerkt zich door het warme en droge klimaat. Deze regio staat bekend om zijn versterkte wijnen en dessertwijnen, waaronder Muscat en Hanepoot. Het Goudini-gebied is vanwege het klimaat en de bodemgesteldheid zeer geschikt voor deze wijnstijlen.

Breedekloof Heights: Deze subregio ligt op grotere hoogte binnen Breedekloof, wat resulteert in koelere temperaturen en een langer groeiseizoen. Deze omstandigheden zijn bijzonder gunstig voor de productie van elegante en hoogwaardige witte wijnen, zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Saron: Saron is een kleinere subregio in Breedekloof, gelegen in het zuiden. Het staat bekend om zijn zandgronden en warme klimaat. Hoewel het misschien niet zo prominent aanwezig is als sommige andere subregio's, speelt het nog steeds een rol in de algehele diversiteit van de wijnen die in Breedekloof worden geproduceerd.

Elk van deze subregio's draagt bij aan het unieke terroir van Breedekloof en biedt wijnmakers de mogelijkheid om een breed scala aan wijnen te produceren, van frisse witte wijnen tot rijke rode wijnen en zoete dessertwijnen. De diverse microklimaten en s

Olifantsberg