Petit Verdot

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika...

Toon meer
filter Filteren
Druif
2019 Morlet Family Vineyards Les Petits Morlet Cabernet Sauvignon
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
129,00 106,61
2019 Morlet Family Vineyards Les Petits Morlet Cabernet Sauvignon
2019 Morlet Family Vineyards Mon Chevalier Cabernet Sauvignon
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
299,00 247,11
2019 Morlet Family Vineyards Mon Chevalier Cabernet Sauvignon
2019 Morlet Family Vineyards Mon Chevalier Cabernet Sauvignon Magnum
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
625,00 516,53
Niet op voorraad
2019 Morlet Family Vineyards Mon Chevalier Cabernet Sauvignon Magnum
2019 Morlet Family Vineyards Mon Chevalier Cabernet Sauvignon Jeroboam (3 liter)
grape Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Petit Verdot
1.472,00 1.216,53
Niet op voorraad
2019 Morlet Family Vineyards Mon Chevalier Cabernet Sauvignon Jeroboam (3 liter)
per pagina

Petit Verdot is een laatrijpe, kleine, blauwe druif met een stevige schil en geringe opbrengst die tot de beste druiven van de wereld behoort.
Oorspronkelijk werd deze druif in Bordeaux verbouwd en gebruikt als blend, maar vanwege het te koele klimaat komt de druif daar slecht eens in de 3 tot 4 jaar tot volle rijping.
In warmere landen, zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika gedijt de druif beter en krijgt hij de gelegenheid volledig te rijpen.

Hoe smaakt de Petit Verdot?

Petit Verdot geeft krachtige wijnen met tonen van rijp, zwart fruit (bosbessen, zwarte kersen, blauwe pruimen), rook, kruiden, ceder en molassses. Verder hebben de wijnen stevige tannines en een lange afdronk. Uitstekende combinatie met wild, tournedos, lamsvlees, steak, gekruid varkensvlees en harde kazen.