Monastrell

Mas Martinet

De Monastrell druif is een sterke soort met een dikke schil en ook wel bekend onder de naam Mourvèdre. De Monastrell-druif heet Mourvèdre in Frankrijk en wordt daar, behalve voor de krachtige wijnen van Bandol, ook gebruikt om de beste Châteauneuf-du-Papes meer complexiteit en die zachtvlezige structuur om in te bijten te geven. De druif heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.

filter Filteren
Druif
2020 Mas Martinet Clos Martinet BIO
grape Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz
78,95 65,25
97+ Peter Parker
2019 Mas Martinet Clos Martinet
grape Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz
79,95 66,07
2019 Mas Martinet Els Escurçons
grape Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz
84,95 70,21
2021 Mas Martinet Clos Martinet BIO
grape Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache, Merlot, Monastrell, Syrah-Shiraz
82,95 68,55
97+ Peter Parker
per pagina

De Monastrell druif is een sterke soort met een dikke schil en ook wel bekend onder de naam Mourvèdre. De Monastrell-druif heet Mourvèdre in Frankrijk en wordt daar, behalve voor de krachtige wijnen van Bandol, ook gebruikt om de beste Châteauneuf-du-Papes meer complexiteit en die zachtvlezige structuur om in te bijten te geven. De druif heeft hitte en vochtigheid nodig en is pas overtuigend bij een alcoholpercentage van minstens 12%. Jonge wijn heeft een bescheiden aroma, maar de wijn kan een zogeheten "bewonderende complexiteit" krijgen door het rijpen.

Hoe smaakt wijn van de Monastrell druif?

Monastrell druiven produceren intens fruitige, vlezige, aardse, alcoholrijke, evenwichtige wijnen met aroma's van zwarte bessen, bramen, leer en kruiden. De wijnen hebben daarnaast mooie, volle tannines. Deze wijnen zijn een uitstekende combinatie met vlees en wild