Filteren

Bourgogne (Appellatie)

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Maison Champy is het oudste wijnhuis in de Bourgogne en is opgericht in 1720 in Beaune. Louis Pasteur heeft op dit iconische domein gewerkt om het vak te leren en Gustave Eiffel heeft na de bouw van de Eiffeltoren voor de Wereldtentoonstelling in Parijs gewerkt bij Maison Champy en heeft daar het gebouw voor de wijnmakerij Maison Champy ontwoerpen volgens de architectuurstijl van Eiffel. 

Maison Champy beheert een groot deel van zijn 21 ha wijngaarden aan de Côte de Beaune - vooral in Pernand-Vergelesses - op biologische wijze om het ware karakter van dit uitzonderlijke terroir te behouden en te benadrukken. Precisiewijnbouw is het doel van Maison Champy. Het belang van het milieu betekent dat elke behandeling de praktijken van duurzame en biologische landbouw volgt.

Vosne-Romanée, Gevrey-Chambertin, Clos Vougeot Grand cru, Echezeaux Grand Cru, Charmes-Chambertin, Mazis Chambertin zijbn enkele van de beroemde wijnen welke worden gemaakt door Maison Champy in zijn historische kelders in het hart van Beaune.

Met drie eeuwen geschiedenis en ervaring heeft Maison Champy een kostbare knowhow opgebouwd in de selectie van zeldzame en gewilde Bourgondische crus. Dit is vooral het geval voor Côte de Nuits, waar door langdurige partnerschappen Maison Champy het werk in de wijngaarden het hele jaar door kan volgen, tot aan de oogst, voordat het zowel het wijnbereidings- als het rijpingsproces overneemt en om die reden worden de Maison champy wijnen ook wel "Haute-couture" wijnen genoemd want volumes zijn extreem laag met gemiddeld slechts twee vaten per wijn.

 

Maison Champy