Lovico Winery

per pagina

Lovico Suhindol beschikt voor ongeveer 300 hectare wijngaarden rond het dorpje Suhindol. Dat ligt in het Noorden van Bulgarije, niet al te ver van de Donau. De regio hoort geologisch bij de 'Donau vlakte' die doorloopt tot ver in Hongarije. De grond onder de wijngaarden bevat leem en carbonaten onder een laag van zwarte aarde en klei. De wijngaarden staan aangeplant met de lokale Gamza (Kadarka) druif en internationale variëteiten als Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Sauvignon Blanc.

De Craftsman's Selection serie zijn wijnen met een meer dan uitstekende prijs/kwaliteit. Heerlijke toegankelijke wijn in een vrolijke en uitnodigende uitmonstering. De Craftsman's Selection Cabernet Sauvignon & Merlot is gemaakt van de de klassieke druiven en is een fruitige rode wijn. De wijn heeft 2-3 maanden veroudering gehad op frans eiken barriques dus net dat beetje meer complexiteit maar zonder dat het te zwaar of tannineus wordt. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur met in de neus aroma's van rood en donker fruit zoals frambozen, zwarte kersen en rijpe pruimen een een subtiele mokka-kruidigheid. Het is een fruit gedomineerde wijn maar is medium tot full-bodied. De wijn heeft zachte smaak met veel donker fruit en een fruitige afdronk en een goede frisheid en beschaafd in zijn alcohol.

Sinds de oprichting in het jaar 1909 is Lovico Winery uitgegroeid tot een van de belangrijkste drijvende krachten van de Bulgaarse wijnindustrie en is het tot op heden in de voorhoede gebleven. Dankzij de kwaliteitswijnen van de wijnmakerij en professionaliteit in marketing is er een doorbraak gemaakt voor Bulgaarse kwaliteitswijnen op de internationale markten over de hele wereld. 

Lovico Winery is gespecialiseerd in de productie van wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Mavrud, Syrah, Cabernet Franc, Muscat, Sauvignon Blanc, evenals de lokale Gamza - een emblematisch druivenras in de regio. De wijnmakerij bezit ongeveer 300 hectare wijngaarden en koopt extra hoeveelheden druiven van een aantal traditionele druiventelers in de regio.

Lovico Winery heeft de afgelopen jaren aan specifieke projecten gewerkt en slaagt erin om de oude Suhindol-traditie van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit nieuw leven in te blazen, waarbij klassieke vinificatiemethoden worden gecombineerd met moderne innovatieve technieken. In zijn lange geschiedenis wint het wijnhuis honderden prestigieuze prijzen en erkenning op vele internationale wijnforums en -wedstrijden. Zelfs na meer dan 100 jaar ervaring in het maken van wijn, blijft de doelstelling van het bedrijf onveranderd - wijnen van uitstekende kwaliteit maken met behoud van het unieke en complexe karakter van de Bulgaarse wijnen en deze tradities doorgeven aan de komende generaties.

Bulgarije heeft een rijke geschiedenis en is maar liefst drieduizend jaar bekend met de traditie van wijnbouw. Het zijn de Thraciërs geweest die vanaf de 9e eeuw voor Chr. wijnbouw naar Bulgarije brachten. Het blijkt uit de talrijke opgravingen die aantonen dat wijn een belangrijke rol speelde in het leven van de Thraciërs. In die tijd betaalde men zelfs met munten die druiventrossen afbeeldden. De Thraciërs legden massaal wijngaarden aan in Bulgarije, introduceerden nieuwe landbouwtechnieken en ontwikkelden zelfs speciale instrumenten voor het werken in de wijngaard en vinificatie. Thracië, de regio die later de kern van het huidige Bulgarije zou worden, was het toneel van de eerste feesten ter ere van Dionysos (de Thracische Bacchus) en ten ere van de wijn.

Tegenwoordig krijgt Bulgarije steeds meer internationale erkenning voor haar kwaliteitswijnen. Dit land dat ook wel de bijnaam “schone slaapster” draagt, heeft alle eigenschappen om een grote speler op de mondiale wijnmarkt te worden en is inmiddels alle Oost-Europese wijnlanden voorbijgestreefd met haar superieure wijnen. Wijnproductie geschiedt op een duurzame en innovatieve manier, waardoor de kwaliteit van de druiven en de wijn gewaarborgd blijft. Hierdoor wordt Bulgarije als wijn producerend land steeds meer op de kaart gezet en krijgt het land steeds meer internationale waardering en prijzen voor de wijnen die er al sinds oudsher geproduceerd worden.