Filteren

Tempranillo

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De Tempranillo druif komt oorspronkelijk uit de Rioja streek in Spanje. Met zijn dikke schil brengt de Tempranillo wijnen voort met een diepe kleur en weinig alcohol. Opvallend is dat Tempranillo wijnen lang bewaard kunnen worden zonder veel kleurverlies. Rond de 80% van de totale productie van de Tempranillo druif wordt verbouwd in Spanje!

Een Wereldwijd Verspreide Druif

Tempranillo wordt veel aangeplant in streken als Rioja, Ribera del Duero, Valdepeñas, Navarra, Costers del Segre en langs de Middellandse Zeekust. De druif dankt zijn naam aan het feit dat hij vroeg rijpt - "temprano" betekent in het Spaans 'vroeg'. Naast Spanje is de druif ook te vinden in Portugal, waar hij bekend staat als tinta roriz of aragonez, en zelfs in Argentinië, waar hij de naam Tempranilla draagt.

De Unieke Smaak van Tempranillo

Wijnen gemaakt van de Tempranillo druif hebben over het algemeen een fruitige en zachte smaak. De meest voorkomende smaken zijn kersen, pruimen, tabak, vanille en ceder. De Tempranillo druif produceert wijnen met veel kleur en structuur die goed kunnen rijpen op hout.

Verken Onze Tempranillo Collectie

Bij Grandcruwijnen hebben we een enorm assortiment aan wijnen gemaakt van de Tempranillo druif. Ontdek de verscheidenheid aan smaken en stijlen uit de Rioja en de Ribera del Duero, waar Tempranillo de belangrijkste druif is. Geniet van de toegankelijkheid en rijkdom van Tempranillo wijnen, zowel puur als geblend, die perfect passen bij verschillende gerechten en gelegenheden.

Lopez De Heredia