Lokoya

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Lokoya, opgericht in 1995, is een verzameling van vier verschillende Cabernet Sauvignons van vier van de meest gevierde bergbenamingen van Napa Valley: Mount Veeder, Howell Mountain, Spring Mountain en Diamond Mountain. Deze wijnen in beperkte productie zijn 100% Cabernet Sauvignon, gefermenteerd met inheemse gist en ongezuiverd en ongefilterd gebotteld, wat resulteert in de puurste expressie van het terroir. Alle wijngaardlocaties kunnen schitteren met het klimaat, de bodem en het zonlicht dat allemaal volledig tot uiting komt in het glas.

Gezien de hoge ligging, vragen de wijngaarden constante aandacht. Het diepgaande begrip van het wijngaardtraject in elke vintage komt van de jarenlange expertise van wijnmaker Christopher Carpenter. Ingrijpen wordt tot een minimum beperkt, zowel in de wijngaard als in de kelder, waardoor het fruit zich zo natuurlijk en welsprekend mogelijk kan uitdrukken. Ze noemen dit bij Lokoya dan ook MOUNTAIN WINEMAKING.

Alle wijnen hebben de hoogst mogelijke beoordelingen van de internationale wijn-ciritici zoals Parker, Wine Spectator en Suckling en begeven ziich allemaal in de 95-100 regio. De wijnen horen thuis in het rijtje met Harlan en Bond.

Wijnen uit de bergachtige hellingen van Napa Valley hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen en hun volledige potentieel te tonen. De intense tanninestructuur en smaakconcentratie van Lokoya Cabernet Sauvignon zorgen voor het optimale profiel voor veroudering. Dit zijn wijnen die bedoeld zijn om 30 jaar of langer te liggen en te rijpen.

 

Lokoya