Hawke's Bay

Hawke's Bay blinkt uit in Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot en is misschien wel de meest multidimensionale wijnregio van Nieuw-Zeeland. Dankzij de lange, extreem heldere dagen kan het op één na grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland variëteiten rijpen die in de rest van het land vrijwel ongehoord zijn. Vijf rivieren strekken zich landinwaarts uit vanaf de baai...
Hawke's Bay blinkt uit in Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot en is misschien wel de meest multidimensionale wijnregio van Nieuw-Zeeland. Dankzij de lange, extreem heldere dagen kan het op één na grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland variëteiten rijpen die in de rest van het land vrijwel ongehoord zijn. Vijf rivieren strekken zich landinwaarts uit vanaf de baai zelf en graven vingers in de extreem heterogene vulkanische bodems van de diverse regio. Het vijftal biedt ook stromend water dat helpt beschermen tegen de vrijwel constante dreiging van vorst. De beroemdste grondsoort in Hawke’s Bay is Gimblett Gravel, een warmteopslag-kiezelgrond die is komt van rivierafzettingen en die voornamelijk verantwoordelijk is voor het succes van de regio met Syrah.
Hawke's Bay blinkt uit in Sauvignon Blanc, Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon en Merlot en is misschien wel de meest multidimensionale wijnregio van Nieuw-Zeeland. Dankzij de lange, extreem heldere dagen kan het op één na grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland variëteiten rijpen die in de rest van het land vrijwel ongehoord zijn. Vijf rivieren strekken zich landinwaarts uit vanaf de baai zelf en graven vingers in de extreem heterogene vulkanische bodems van de diverse regio. Het vijftal biedt ook stromend water dat helpt beschermen tegen de vrijwel constante dreiging van vorst. De beroemdste grondsoort in Hawke’s Bay is Gimblett Gravel, een warmteopslag-kiezelgrond die is komt van rivierafzettingen en die voornamelijk verantwoordelijk is voor het succes van de regio met Syrah.