Filteren

Droog

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Na enkele jaren het denkproces en de conceptualisatie te hebben doorlopen, werd het merk Kumusha in 2017 tot leven gebracht door de Zimbabwaanse topsommelier Tinashe Nyamudoka. Kumusha is een Shona (=een van Zimbabwes officiële talen) woord dat zowel 'jouw thuis', 'jouw wortels' of 'jouw oorsprong' kan betekenen. Voor Tinashe is Kumusha Wines een persoonlijke reis die in de fles wordt gebotteld.... Kumusha is een onafhankelijk merk dat Tinashe de kans geeft om samen te werken met verschillende wijnboerderijen en wijnmakers. Kumusha Wines heeft nu drie ranges, die allemaal vertegenwoordigd zijn in de African Wines Portfolio. Zijn Flame Lily 2019 kreeg een 5* rating in de Platters Wineguide.


Tinashe Nyamudoka werd geboren in Zimbabwe en kwam in 2008 naar Zuid-Afrika op zoek naar een beter leven, waarbij hij helemaal opnieuw begon. Hij schopte het met succes tot Head Sommelier bij The Test Kitchen in Kaapstad en het is volkomen terecht om hem een Zim Supersomm te noemen. In 2017 nam hij de lang gekoesterde en weloverwogen stap om ook zijn eigen wijnen te gaan maken en lanceerde Kumusha Wines. Tinashe is uitvoerend bestuurslid van non-profit organisatie de Black Cellar Club (BLACC) en maakt deel uit van TeamZIM dat in 2017 en 2018 deelnam aan de World Blind Wine Tasting Championships. Hij heeft een Diploma van de Cape Wine Academy, een WEST Level 3, een Certificaat van de Court Of Master Sommeliers Europe, een Certificaat in Wine Business Management (GSB UCT) en een Micheal Fridjohn Wine Judging Academy certificaat. Hij is jurylid bij Mundus Vini Grand International Wine Awards, Duitsland, een wijn panellid voor Wine Of The Month Club, een regelmatig jurylid in Zuid-Afrika, zoals bij de Michelangelo Awards, de Chenin Blanc top 10 Challenge en het Platter Awards Five Star panel.

Kumusha